zondag 13 augustus 2023

Kwaliteit van eten, wat krijgen we binnen en zomerse pasta

Goedemorgen allemaal.
Er komt steeds meer blauw en ik zie  een beetje zon. Henk liet mij net het weerbericht van vandaag en de komende dagen horen. Vandaag 23 graden en wat mij betreft kan het niet lekkerder. Tussen de 18 en 24 vind ik het lekkerst qua zomerweer.
Gisteren was DE dag. Behalve een half uurtje lezen was het verder een drukke dag.
We hebben nog een kopje koffie ergens tegoed.

De lieve mevrouw waar we voor zorgen heeft zichzelf zoals gezegd weinig gegund en niet omdat er geen geld is. Wat zijn mensen toch verschillend. Hoe weinig geld wij ook hadden, er was altijd roomboter, eventueel gemixt met gekookt water en een scheutje olie. De mevrouw heeft vind ik en sorry, dat ik het zo zeg, walgelijke boter. Ik maak 's avonds boterhammetjes voor haar en de geur van die boter staat me zo tegen, synthetisch ruikt het. Zij rook er ook aan en zei "dit is toch goed?" Ze weet niet anders en dat is nog het ergste. Wij doen haar boodschappen dus ik heb andere boter gekocht, een middenweg. Lastig, het is haar leven, maar ... die synthetische boter is ongezond en ik smeer het spul dus vind dat ik ook een stem in het kapittel heb.
Als ik 's avonds geen eten voor haar zou maken zou ze niet eten of pas heel laat. Ik laat het bordje er altijd zo gezellig mogelijk uitzien en ze eet het met plezier op.
Het ene moment is ze er niet en het andere moment is ze helder. Ik keek naar een foto van haar met haar man vroeger, waar ik al zo vaak naar gekeken heb. Het was altijd een beeldschone, charmante vrouw. Ik zei dat weer eens tegen haar, hoe mooi ze was. "Kom je wel bij de opticien  vroeg ze. :-)"

Hoeveel krijgen we per week binnen wat ongezond is? Las net dat we een creditcard aan microplastic per week binnen krijgen. Dat weet ik al jaren en blijkbaar verandert het niet. En dan al het andere wat veel mensen binnen krijgen zoals die synthetische toevoegingen en wat al niet meer. Het heeft allemaal invloed, op alles.
Voor mezelf maak ik me wel eens zorgen over de pannen die bij de wraps lang op het vuur staan. Dat is het enige moment maar is wel twee keer in de week.
Het gaat dan raar ruiken. We hebben gelukkig een heel goede afzuiger, maar toch ... soms zet ik die afzuiger ook te laat aan. Het zijn heel goede pannen, maar voor lange hitte kan het beter. Binnenkort koop ik denk ik een gietijzeren pan.
---

Maar goed dat we niet in Den Haag wonen. Voor mij bestaan er geen leukere winkels.
Zo was er in Arnhem een boekwinkel met een open haardje. Boeken leven en de sfeer, de geur, en een bepaalde gelijkgestemdheid maken me gelukkig. Nu ik er nog maar zelden kom doe ik het vooral met foto's.
https://twitter.com/ColetteBoeken/status/1689674410976845825?s=20
---
9 op de 10 covid overlijdens 20-21 waren 3x geprikt.
https://twitter.com/SteviesQuotes/status/1690318785599721476?s=20

Het was toch ook komisch soms. Ik schreef eerder over de wieltjes van de winkelwagens poetsen, maar dit ook. Ik begreep indertijd ook niet waarom een winkelmandje (later mocht dat ook niet meer) veiligheid gaf, voor wat dan ook.

"Meneer, wilt u een winkelmandje pakken?" Nee, ik heb maar één artikel. "Dat is voor de veiligheid vanwege het virus." Oh, nou, dan doe ik hem maar over mijn hoofd en hoop ik dat die gaatjes niet te groot zijn".

Er zijn veel mensen in diskrediet gebracht, ontslagen of uitgesloten, omdat ze een eigen mening hadden. Net las ik over een Vlaamse holistische therapeut (elke hulpverlener zou holistisch moeten zijn, niet een stukje zien van de mens, maar het geheel), een psycholoog, al 25 jaar. Hij mag de titel psycholoog twee jaar niet dragen. Mensen die hulp nodig hebben vinden hem toch wel en dan geef je het gewoon een andere naam, therapeut, coach, begeleider, maar dat het gebeurt, onzinnig en vernederend. Het is ook zo selectief want natuurlijk zijn er psychologen of artsen die op een bepaalde manier denken of iets uitdragen, soms dingen die ik juist schadelijk vind (voorbeelden te over), maar als het past in het narratief is het goed en anders niet. 

"Artsen en apothekers werden bedreigd dat ze hun licenties zouden verliezen als ze Ivermectine zouden voorschrijven om COVID te behandelen, maar gelukkig kozen velen, zoals de mijne, ervoor om toch levensreddende Ivermectine te geven. De echte reden waarom de FDA loog over Ivermectin is omdat de vaccins niet zouden zijn goedgekeurd als er een behandeling voor COVID zou bestaan. Hoeveel mensen stierven zonder extreem goedkope Ivermectine of HCQ, zodat er honderden miljarden konden worden verdiend met de vaccins? Hoeveel mensen zijn permanent beschadigd of overleden door het nemen van COVID-vaccins die gemakkelijk met Ivermectine hadden kunnen worden behandeld?"
Artsen Mary Talley Bowden, Paul Marik en Robert Apter verschenen voor het Fifth Circuit Court of Appeals als onderdeel van hun rechtszaak tegen de FDA en de claims die deze tegen ivermectine heeft ingediend

--
We hadden gisteren fusilli van rijst, mais en quinoameel. Veel groente erin; 2 grote gebakken uien, rode paprika, een dikke courgette, een pond tomaten, veel knoflook, een handvdol basilicum erdoor, gedroogde Italiaanse kruiden, tomatenpuree en groentebouillon. Toen de pasta erbij, die in de saus gaar wordt. Een ideale manier van pasta koken want het neemt meteen alle smaken op en er is geen extra pan nodig. Nog wat basilicum erop en klaar, heerlijk.