vrijdag 25 augustus 2023

Fijn, te erg, controle en voetbal

Een café in Melbourne, sympathiek.
Ik vind het echt fijn, zoiets.
---
Henk zei net: "Ik word hier zo verdrietig van".
Er staat een vreselijk stukje in het AD. Machteloos en moedeloos word je ervan. Ook dat mensen zich ervoor lenen om die prik te geven. En zwangere vrouwen?? (staat in de tekst)
Ik zag een grafiek waarin je kon zien hoe veel minder kinderen er worden geboren. Op zich is dat goed, maar niet de manier waarop het gebeurt.
Een stukje ut het artikel:

Arts-microbioloog Bert Mulder van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen zegt dat het beter was geweest om de organisatie van de coronavaccinatie en de griepprik te combineren en beide door bijvoorbeeld huisarts of - zoals in Duitsland en Frankrijk - de apothekers te laten zetten. ,,Omdat het in diezelfde risicogroep het animo waarschijnlijk vergroot.” (Dit is toch te erg )

Het is volgens hem ook nog afwachten hoe goed het vaccin zal werken. Het idee is om te vaccineren met een vaccin dat is aangepast aan de coronavariant die nu dominant is. ,,Maar we zien nu een toename door Eris (een recente coronavariant, ERR) en in vier landen is een nog weer nieuwere variant opgedoken”, zegt Mulder. ,,Onbekend is natuurlijk of het vaccin daar ook goed werkzaam tegen blijft.”
Het waarschijnlijk heel onschuldige virus is er net en dan is er al een aangepast vaccin???
Elk mens kan bedenken dat dat onmogelijk is.


Er zullen altijd virussen zijn, die horen bij het leven. Nooit werd er zo spastisch op gereageerd en absoluut uniek in de geschiedenis dat het land daarom werd stilgelegd, dat de wereld werd stilgelegd. Ik las welke bedragen Bill aan het RIVM geeft en zo zullen zulke instanties over de hele wereld door hem gesponsord worden en wat hij er vervolgens weer voor krijgt. Hetzelfde geld dat rondjes maakt en de rijken rijker en de armen armer maakt en wat mij betreft gaat het vooral om geestelijke armoede en afhankelijkheid.

Hier het artikel:
https://www.ad.nl/binnenland/prikcampagne-corona-op-2-oktober-van-start-70-plussers-krijgen-uitnodiging-met-afspraak~ae9cd2fe/
---

Ik ging bijna een citaat van Kissinger plaatsen over als mensen zich laten prikken, hoe ver ze dan kunnen gaan. Inhoudelijk ben ik het ermee eens, maar na onderzoek blijkt dat Kissinger dit niet gezegd heeft. Ik vond het ook niet bij hem passen. Belangrijk om te controleren. Soms, in het vuur van de emotie, is er misschien wel eens iets onterecht geplaatst, maar en ik heb het vaker gezegd, als iemand ooit iets tegen komt wat niet klopt dan hoor ik het graag. 

---

De pillenboer kwam gisteren weer langs bij mijn (onze) lieve mevrouw. Ik heb nog niet gekeken wat het precies was wat ze nu weer (erbij) gaat nemen. Ze gaat steeds harder achteruit en daar kunnen die pillen best een rol bij spelen. In heel korte tijd is ze ook incontinent geworden.

---

Gisteren was het druk, met wel een erg gezellig bezoek van vriendin Karin.
Aan het eind van de middag natuurlijk toch nog een wandelingetje met mevrouw wat dat wandelingetje is heilig. Dit nadat ze de de pedicure niet had kunnen betalen (twee dagen ervoor haar hulp niet) en dat zorgde voor veel spanning. Dat opgelost en toen waren de sleutels weg. Zo is ze ook elke dag haar stok kwijt. Die kan Henk dan weer altijd terugvinden.
Mevrouw is trouwens gek op voetbal en wat dat betreft heeft ze een goede gesprekspartner aan Henk.


Gisteren, omdat ik geen fut meer had om uitgebreid te koken glutenvrije spirelli met scheutje olijfolie, knoflook, tomatenpuree, olijven en Italiaanse kruiden. De streekboer was net geweest dus superverse kropsla erbij, met een mosterdvinaigrette.