woensdag 30 augustus 2023

Goedemorgen en donatie

Goedemorgen lieve lezers, het is bewolkt maar de temperatuur buiten is heerlijk. Binnen heb ik een vestje aan. Ik schrijf vestje want het is geen dik wollen wintervest. Dit fleece-vestje kreeg ik ooit van Yves Rocher. Vroeger kreeg ik leuke cadeautjes van hem en behalve leuk ook van goede kwaliteit want ik heb dit nu al zeker 15 jaar. Ben eraan gehecht. 
Ons Budwigontbijt had als fruit warme bosbessencompote.

Iedereen moet uiteraard zelf beslissen, of organen gedoneerd worden, na overlijden. Als je dit niet vastlegt gebeurt het wel. Een orgaan weghalen kan alleen maar als je nog leeft, logisch, maar wat is er bekend over pijn, als je hersendood bent?
Wat las ik nu, dat je in Canada alleen een orgaan krijgt als je gevaccineerd bent (het kon nu toch echt niet gekker?). Andersom, als je ongevaccineerd bent gebruiken ze wel je organen (???). Het is erg belangrijk dat je immuunsysteem in tact is, lijkt me in verband met afstoting en bij ongevaccineerden is dit in zijn algemeenheid zo. 
Ik ben hier even ingedoken omdat ik het weer zo'n idioot bericht vond. Ik las toen meteen dit bericht: "OTTAWA – Het Hooggerechtshof van Canada zal het beroep van een vrouw uit Alberta die niet bereid was zich te laten vaccineren tegen COVID-19 om een ​​levensreddende orgaantransplantatie te krijgen, niet in behandeling nemen". Wat discriminerend en afschuwelijk.
Ik hoef niets van iemand anders, als ik op sterven na dood ben.  
Ik las ook nog dat in Canada mensen die bloed geven geen bewijs hoeven te laten zien van vaccinatie maar dat ze liever bloed krijgen als dat wel zo is. Lijkt mij volledig de omgekeerde wereld.

Vlaamse huisarts, zeer actief" op twitter zegt: "Laat ons hopen dat ik niet de enige huisarts ben die weigert om nog zelfs maar 1 coronaprik te geven wegens het wegblijven van ondersterfte sinds de start van de 1ste vaccinatiecampagne."

*Zo zijn er meer artsen en wetenschappers met een onvermoeibare inzet om mensen inzicht te geven. Die elke dag opnieuw de strijd (had toch nooit een strijd moeten worden) aangaan, tot het niet meer nodig is.