dinsdag 3 oktober 2023

Beukenootjes

Vaak moet ik me inhouden, dan lees ik iets absurds en weet ik zeker dat er mensen zijn die erin trappen. Eigenlijk zou ik geen reguliere media moeten lezen. Naar talkshows kijk ik al jaren niet meer. Als je weet wat er gebeurt dan zie je dat het (bijna) overal gebeurt.
Alles om narratieven in stand te houden en de waarheid verborgen te houden.
Dit wil niet zeggen dat alles van andere kant bij voorbaat in orde is. Het ligt eraan wat gezegd wordt en door wie. Het is ook geen keuze, voor de een, tegen de ander. 
Regelmatig wordt er iets gezegd wat de waarheid nog meer onder het tapijt duwt.
Nu de prikken er weer aan komen helemaal. Wat mensen allemaal uit de kast halen. En al die deskundigen die al jaren zeggen wat er gebeurt in het lichaam. Doof, blind. Hoe is communicatie dan nog mogelijk? Door zachte aanrakingen of juist niet zacht? De harde waarheid komt hoe dan ook.
---

Het is extreem zacht, maar heerlijk wandelweer. Al is het warm, het was vanmorgen vroeg 19 graden, er is toch veel zuurstof in de lucht. Ik adem hem diep in, maar laat genoeg voor u over. :-)
---
Arts Frank Peeters: "Immunoloog Theo Schetters en v
irologen Robert Malone en Geert van den Bossche hadden de Nobelprijs voor Geneeskunde moeten ontvangen omdat ze de gevaren van de nieuwe mRNA-techniek duidelijk maakten voor de bevolking".

Alles lijkt bedacht, niet alleen bepaalde acties, vooral ook het moment waarop
Dit is zo'n moment dat ik me niet zo zeer wat informatie-doorgave betreft moet inhouden, maar wat betreft mijn emoties.
Alle grenzen zijn vele malen overschreden. 
---

Kamagurka

Iets heel anders dan maar, hier in de buurt woont een leuke, creatieve man die we vaak tijdens onze ochtendwandeling tegenkomen. Hij had het over een jager die hier in de schemer rondrijdt met gedoofde lichten. Een keer werd hij wakker door schoten en in zijn onderbroek is de man naar buiten gevlogen om de jager aan te spreken en te zeggen dat hij hem aan zou geven. 
Ik heb een geweer zei de jager. Die dreiging weerhield de man er niet van om aangifte te doen.
En ook zijn hart breekt bij de merrie die alleen staat, terwijl paarden nooit alleen moeten staan. Elk jaar moet ze voor een nakomeling zorgen, bij voorkeur een meisje, die na een paar maanden weer weggehaald wordt. Alles voor het geld, geen enkel gevoel van mededogen voor dieren. Fijn, om wat welk thema betreft ook gelijkgestemden te kennen. We vonden hem al erg aardig, maar dit verhaal vertelde hij ons kortgeleden en nu waarderen we hem nog meer.
Hij zei tegen mij: "Als ik je nu maar geen rotdag geef". Ik zei: "Ik vind je aardiger dan wat je verteld hebt." Maar hoe kan het toch, dat mensen door geld gedreven worden, wat is de magie ervan?

Vanmorgen liepen we over massa's beukenootjes. Ik heb er nog nooit zoveel gezien. Ik denk na over wat dat betekent. Henk zegt: "dat er een strenge winter komt". Ik denk ook altijd als ik die nootjes zie aan lang geleden, een vriendin van mijn oudste broer, die tijdens overlevingstochten brood bakte van beukenootjes. Ik kan me er niets bij voorstellen, hoe krijg je de buitenkant eraf en hoe maak je er meel van? Ze zijn zo klein, wat ongelofelijk veel werk, met recht 
sisyfusarbeid (genoemd naar die man die een steen de berg op rolde). Titiaan heeft hier een mooi schilderij van gemaakt.

Wat geniet ik van de nazomer!!!

FotoRieth