dinsdag 10 oktober 2023

Ontspanning

Heeft u lekker geslapen en zo niet, kon u accepteren dat u niet sliep? Het kunnen accepteren hangt natuurlijk ook van de situatie af want als je moet werken of andere verplichtingen hebt ligt er al een druk op. Als er geen verplichting was en u kunt zich overgeven aan hoe het is kunt u in ieder geval ontspannen. Zoals bij alles maakt ertegen vechten het erger. 

Ontspanning, zelfs als het een beetje hard ligt. Zou ik hem zachtjes kunnen aaien?


Ik haal regelmatig de Vlaamse Frank Peeters aan en hij is arts, maar ook raadslid van de Orde der Artsen van Vlaams-Brabant en Brussel. Hij wordt op het matje geroepen en moet verschijnen voor de Raad van Antwerpen, om zich te verantwoorden. Veroordeeld is hij al, door deze brief, waar de woorden deontologische* tekortkoming in voorkomen. Binnen de medisch-wetenschappelijke wereld kan hij zich uitspreken (het is talloze keren bewezen, dat het juist daar onmogelijk is) maar daarbuiten mag niet, sociale media is verboden gebied. Sssst, terug in je mandje. Gelukkig was hij open en ik heb hem hier net voor bedankt. Hij geeft veel ondersteunende ervarings-informatie. 

*De deontologie is een ethische stroming die uitgaat van absolute gedragsregels, vaak (maar niet altijd) gesteld als normen. Er wordt ook wel gesproken over plichtethiek. De term deontologie werd door Jeremy Bentham (1748-1832) gebruikt voor het geheel van de ethiek.
(Hoe durven ze dit te zeggen, alleen mensen (artsen) die liefdevol en deskundig met de materie omgingen waren voor mij ethisch bezig!! Artsen die uitleg gaven over risico's en het over lichamelijke integriteit hadden waren ethisch, de artsen die verzwegen, dwingend of oordelend waren juist niet! Ik schreef aan hem, dit is de omgekeerde wereld, zwijgen wordt gewaardeerd, openheid veroordeeld!

Dit is een prachtige reactie van de arts Clo Cornelissen die op hetzelfde matje werd geroepen en hij verklaarde zich schuldig (aan opkomen voor mensenrechten en gezondheid!).
https://x.com/nuijten_rob/status/1711690846385431005?s=20