zondag 8 oktober 2023

Water en prijzen

Goedemorgen, op deze stille zondagmorgen. Hier was het stil, heel stil. Ik hou zoveel van stilte.
Echte stilte.

pasja1000 

Onderstaand bericht staat niet even meer, maar dus al heel lang te wachten. Af en toe scroll ik door alle berichten heen en dan zie ik ze vanzelf en er staan er meer, van langer geleden, dat weet ik zeker.
Bij deze dus alvast een en een fijne zondag gewenst!
----
Och, dit staat al even te wachten. Dit was een vervolg op vervuild water.

Twee ps'jes over het water ...
ps1
Een visser zei doordat de zeetemperatuur stijgt er o.a. steeds minder haring is en steeds meer langoustines en inktvis. Hij verdient er veel meer aan, maar het is niet de bedoeling.

ps2
"Zo zag RIVM-onderzoeker Caroline Moermond dat de vissen soms moediger waren. Ze kwamen daardoor sneller tussen de waterplanten vandaan. Soms waren de vissen en kreeftjes juist kalmer. Beide verschijnselen hebben tot gevolg dat ze sneller gegeten worden door andere dieren. Als de effecten ook in het wild voorkomen, heeft dat volgens Moermond uiteindelijk gevolgen voor de hele voedselketen." (Lennart 't Hart)
---

NOS: "Zware armoede in Britse regio Cornwall: 'Het wordt elke dag erger'
In het Verenigd Koninkrijk kunnen vier op de tien mensen niet fatsoenlijk rondkomen. In Cornwall zijn steeds meer gezinnen afhankelijk van de voedselbank.
https://nos.nl/video/2489150-zware-armoede-in-britse-regio-cornwall-het-wordt-elke-dag-erger

Een twitteraar die in Portugal (of Spanje?) woont schrijft:
"Misschien zag je een paar weken geleden mijn tweet dat mijn favoriete olijfolie de mooie ronde prijs van €6,66 had bereikt (zo'n 3 euro toen ik hier kwam). Welnu, inmiddels zitten we op een tientje. Gewone mensen verdienen hier zo'n 1000,-/maand... Hoe lang kan dit nog 'goed' gaan?"

Ik zag een filmpje van 'That Lisa Dawn', die twee jaar geleden voor $10 voor een week boodschappen deed bij de Aldi. Precies dezelfde boodschappen zijn nu $18. Bijna het dubbele. 
Met weinig ingredi├źnten is ze heel creatief.
https://www.youtube.com/watch?v=gWhQlzFJ5Uk

gavilla