maandag 2 oktober 2023

Maandag

Iedereen heeft wel eens een wat mindere dag, zo ook Lisa. https://x.com/wimdaniels/status/1708538957800071576?s=20

Nog meer moois. Paul Blom schrijft:
Diep in de Veluwe, op de Hoog Buurlose Heide, leven wolf, schaap en Karpatische herdershond in vrede samen. "Nog geen enkel schaap is te grazen genomen."

Om nog even bij Paul Blom te blijven, hij maakt samen met Danël op speciaal verzoek van de bezoekers van Inloop Doorn, nogmaals Vegan Nasi Goreng met gebakken tofu, gebakken uitjes, seroendeng, atjar, komkommer, cassave kroepoek en augurk.
Als toetje vegan ijs met bruine bonen brownies.
Heerlijke maaltijd, met veel te drukke muziek op de achtergrond, maar die kan je natuurlijk gewoon uitzetten. 
https://x.com/paulblom/status/1708709656715993304?s=20

O, o, o, de diepvries was niet goed dicht. Henk dacht dat alles nu ontdooid was. Erg, hij zat propvol. Gelukkig heb ik toch e.e.a. kunnen redden en meteen verwerkt, zoals tropisch fruit, waaronder papaya, zeer goed voor de spijsvertering. Ik heb er toetjes van gemaakt.
Kleine groentes zoals erwten waren ontdooid. Bij sommige producten heb ik het risico genomen. Als ik iets ontdooid heb ruik ik of het nog goed is en ach, bij fruit en groente zal je er niets van krijgen als je het goed verhit. 
Maar toch, alle kruiden die ik net allemaal geknipt had waren natuurlijk wel ontdooid. En het was een groot waterballet in de keuken, de vloer dreef. Die is nu wel extra schoon en dat is natuurlijk fijn!