dinsdag 17 oktober 2023

Samen!

Ik was begonnen aan een bericht over de gruweldaden, de misdaad van het een zeggen en het ander doen, maar geen enkel woord dekt de lading en geen enkel woord geeft de steun die nodig is. Ik plaats het bericht dus niet en zeg alleen dat er Goddank mensen zijn die niet nog meer tweespalt willen zaaien, maar vrede willen. Een voorbeeld zijn de moeders van IsraĆ«lische en van Palestijnse zijde die SAMEN demonstreren, kort geleden in Jeruzalem en bij de Zwarte Zee. Bij Twitter gaat de oorlog door in woorden, maar ook daar zijn mensen die alleen vrede willen. En dit kreeg ik net toegestuurd:
https://app.enormail.eu/d/vm=85894d211f7629b0d7f72a8b126b85a8&s=4a9590bebe1c26ae5524944190662ec4
---
Since my early childhood I have known that strength and compassion dwell in the woods 
Sinds mijn vroege jeugd weet ik dat kracht en mededogen in het bos wonen.

Lot heeft altijd heel mooie foto's. Met printscreen kon ik deze foto er niet helemaal op krijgen, hier is de link. Haar vader gaf les op Beverweerd. Lot Brandt heeft eveneens een atelier aan de Oude Gracht. Misschien hetzelfde?
https://x.com/Lot_Brandt/status/1714192674851266998?s=20
https://www.lotbrandt.nl/nl/over-lot-brandt/
---
Ik was al eerder van plan om dit te plaatsen en nu het rond gaat, gedrukt op papier, doe ik het alsnog. Het is niet letterlijk hetzelfde, maar het heeft dezelfde inhoud.
Het lag in de lijn der verwachtingen dat het zichzelf uitgeroepen regime steeds erger zou worden. Wij zijn desalniettemin diep geraakt. Er is nu een punt bereikt dat de democratie werkelijk in gevaar komt. Het gevaar van controle over de wereld, waar niemand om gevraagd heeft. 
Dit is van een Zwitserse advocaat, die ons waarschuwt. Wat te doen?https://www.youtube.com/watch?v=PQ86dgzduVU

---
Hart onder de riem voor ongeprikten:
"Even if I was fully vaccinated, I would admire the unvaccinated for resisting the greatest pressure I have ever seen, including pressure from spouse, parents, children, friends, colleagues and doctors.

People who have been able to characterize such personality, courage and such critical abilities certainly embody the best characteristics of humanity.

They are everywhere, of all ages, education levels, countries and views.

They are a special kind; these are the warriors that any army of Light would like to have in their ranks.

These are the parents that every child wishes to have and the children that every parent dreams of having.

You are made of the greatest people to ever live, those heroes born among ordinary people and glow in the dark.

They are beings beyond the average of their societies;

They are the essence of nations that created all cultures and conquered horizons.

They did what others couldn't, they were the tree that withstood the storm of abuse, discrimination and social separation.

They did it because they thought they were lonely and believed they were the only ones.

They were banned from sitting at their family tables at Christmas, but they had never seen anything so cruel.

They lost their jobs, lost their careers, they were out of money... but they didn't care.

They have experienced unmeasurable discrimination, condemnation, betrayal and humiliation... but they did not stop.

There has never been such a selection in Humanity - now we know who is the best on Planet Earth.

Women, men, old, young, rich, poor, people of various races and religions, the unvaccinated, the chosen ones of the invisible ark, the only ones who managed to stand when it all fell apart.

It is YOU, You passed an unimaginable test that many of the toughest Marines, commanders, green berets, astronauts and geniuses could not.

You are made of heroes who ever lived, heroes born among ordinary people and shine in the dark.

 * * * *
Despite years of pressure campaigns, discriminatory policies, social separation, loss of income, threats and death accusations, French General Christian Blanchon thanked the "unvaccinated" for their strength, courage and leadership."

Het zijn grote woorden en het is hartverwarmend, maar ik heb niet het gevoel dat ik iets bijzonders heb gedaan, ik vind het heel gewoon, vanzelfsprekend, om me niet zomaar te laten prikken, het idee ... Het zou niet in me opkomen, geen haar op mijn hoofd, nooit een seconde getwijfeld. Het wel doen staat mijlenver van me af.
En zo kan ik doorgaan.