woensdag 18 oktober 2023

Burgers en van alles

Ik liet u kortgeleden de gemengde bonen zien. Wat hebben we gesmuld van alles wat ik ervan gemaakt heb. Chili, burgers (zo lekker!) met sla, gebakken rode ui, de bijna laatste tomaatjes en kruiden op een Italiaanse bol, brownies in een ronde vorm en gisteravond gebakken in stukjes (en het leek precies op een gekochte plantaardige burger). door rijst met prei, wortel en taugeh. Op smaak gebracht met Tamari en een eigen kweek pepertje' 


Kortgeleden vertelde ik u over de Vlaamse arts die zich moet verantwoorden. Er zijn meer artsen die dat moeten. Een daarvan kreeg zoveel steun er er was zoveel verontwaardiging dat hij niet hoefde te komen, maar een schriftelijke reactie mocht geven. Die prachtige reactie heb ik eerder geplaatst. Bij hem is niemand overleden aan corona! Hij deed wat hij moest doen en pleit zichzelf dus 'schuldig'.

Premier van Alberta in Canada biedt excuses aan.  
"Eerste grote wereldpoliticus verontschuldigt zich tegenover de niet-gevaccineerden: 'Jij had gelijk, wij hadden ongelijk.' Vertaald: "Danielle Smith, de premier van Alberta, Canada, is de eerste grote gekozen politicus ter wereld die een oprechte verontschuldiging aanbiedt aan de niet-gevaccineerden voor misdaden die de regering tijdens de lockdowns van Covid tegen hun mensenrechten heeft begaan. Nooit eerder gebeurde het dat mensen niet naar verpleeghuizen mochten komen om hun 'loved one' te bezoeken, of werden ontslagen, niet naar een hockeywedstrijd van hun kind mochten, of niet mochten reizen.
‘Ik kan me nu verontschuldigen. Het spijt me ten zeerste”, zei ze, “voor iedereen die op ongepaste wijze werd gediscrimineerd als gevolg van hun vaccinatiestatus, het spijt me ten zeerste. Voor elke overheidswerknemer die is ontslagen vanwege zijn vaccinstatus, en ik verwelkom ze terug als ze terug willen komen.”
---
"Na een jaar dralen heeft het ministerie van VWS dan toch een lijst met batchnummers van in Nederland gebruikte coronavaccins geopenbaard. Dit na een slepend Woo-verzoek, ingediend door een kritische burger. De vrijgegeven lijst leert dat Pfizer-vaccins uit acht van de negen partijen (batches) die in Denemarken zijn gelinkt aan overmatige gezondheidsschade, ook in Nederland zijn gebruikt." 
(Wat zegt het en wat gebeurt er met deze kennis, gebeurt er überhaupt iets mee?) 
---
Dr.Ir.Carla Peeters: "Het belangrijkste is NU ervoor te zorgen dat de zorgmedewerkers en patiënten niet langer gevraagd worden de mondkapjes te dragen ter bescherming van virale luchtweg infecties. In sommige ziekenhuizen zijn ze er weer. Wie kan een menslievend gesprek voeren met zo'n mondkapje op?'