zondag 1 oktober 2023

Broodjes en voor wie zich meer wil verdiepen

We waren al vroeg op pad vanmorgen. Het heeft veel geregend. Wat rook het lekker en wat was het zacht. Henk zei dat het vandaag in Limburg 27 graden kan worden! Het is 1 oktober!!!
Ik had laatst voor het eerst sinds vele jaren mijn zuurdesem weggedaan omdat ik een maand anders en beperkt at, maar in een paar dagen is het weer gemaakt. Inmiddels al 2x weer mijn gewone brood gemaakt en een paar dagen geleden deze broodjes gemaakt. Mooi zijn ze, vindt u niet?
Het brood  ernaast in de oven is havermoutbrood met zonnebloempitten.b
Ik vond ze erg lekker. Voor Henk waren ze iets te hard. Hoe heet die bakker ook alweer, het gaat om zijn voornaam, hij is ook wel eens bij DWDD geweest. Hij is in Frankrijk in de leer geweest en hij doet alles zo natuurlijk mogelijk en vooral laat hij brooddeeg lang rijzen (voor alles goed). Ach, hoe heet hij nou? Henk zoekt ... Menno!
In Enschede in het museum hebben we een keer geluncht met een broodje van hem. Die was nog harder. dan die van mij. Ik vind dat juist heel lekker, maar ik snap als het voor sommige mensen te hard is. Ze zijn daar ook niet meer verkrijgbaar. :-) Jammer, maar bij zijn bakkerij en bij Ekoplaza is het te bestellen of te kopen. 
Wat zijn er tegenwoordig trouwens veel spelt-desem bakkers, een mooie ontwikkeling. Niet zo zeer wat spelt betreft, al is dat een waardevol graan, maar als tegenhanger van snel gebakken brood. Hier zit zo veel meer smaak aan en je moet goed kauwen, echt brood, snelbinder brood (Maarten 't Hart).
https://vanmenno.nl/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik heb hier eerder over geschreven en ik heb het waarschijnlijk ook geplaatst, een filmpje waarin de baas van Bayer zegt dat de prik gentherapie is en dat als ze hier een paar jaar geleden mee waren gekomen, 95% van de mensen gezegd zou hebben geen gen of celtherapie-prik in hun lichaam gespoten te willen hebben en nu, door de pandemie wel.
Hij zegt het gewoon, terwijl in het begin, als iemand over gentherapie begon hij als complotdenker werd weggezet. Hoor je hier iemand van de gewone media op reageren, hoor je iemand van de steeds terugkerende virologen indertijd, hier iets over zeggen? Niets, zoals over alles. Dit filmpje is al van een jaar geleden en er is inmiddels veel meer bekend maar ik kwam het weer tegen en hoe belangrijk is het, dat zo iemand dit zegt. Ik herinner me dat toen ik er de vorige keer over schreef, ik de rol van dit bedrijf in de oorlog aanhaalde. Dat hetzelfde bedrijf vervolgens voor de prikken zorgt (de grootste misdaad sinds de mensheid zegt Naomi Wolf) en mensen er desondanks in meegaan vind ik onbegrijpelijk. Maar niets is onbegrijpelijk als angst regeert. https://x.com/clapictrix/status/1698982991165538476?s=20
Ik hoor dat er nu maar heel weinig mensen zijn die de prik gaan nemen, maar ik moet het in Nederland nog zien en daarbij is elke prik er een te veel. Mensen die niet helemaal helder zijn zullen ze sowieso krijgen als ze boven de 60 zijn vrees ik.
Onze mevrouw heeft inmiddels haar griepprik uitnodiging en natuurlijk gaat die prik erin. Toen ze nog helderder was dacht ze er niet over na, zoals velen met haar, en nu kan ze er niet meer over nadenken.
---
Er moet onmiddellijk een einde komen aan het voorrang geven van het C.prikken van ouderen, juist zij zijn de dupe wordt in wetenschappelijke taal gezegd in een rapport dat gaat over prik-geretaleerde sterfte op het zuidelijk halfrond. Het rapport is hier te downloaden:
https://correlation-canada.org/covid-19-vaccine-associated-mortality-in-the-southern-hemisphere/
en
https://childrenshealthdefense.org/defender/covid-vaccine-rollouts-all-cause-mortality/
National Library of Medicine:
dakl.nl/pidemiologie-bradfordhill
Professor Theo Schetters:
dakl.nl/schetters-analyse-oversterfte
---
Ik eindig met heel interessante weetjes. Hoe kan het dat een berg meer dan 32 km hoog is?
https://www.exploredplanet.com/guides/wild-little-known-geography-facts/?utm_source=tq&utm_campaign=eui-d-ww-c-qs1-ssv-230815-ep-tq-g5&utm_medium=blank&utm_content=blank&utm_term=blank&twclid=2-62m1v06de3qcgxdw0ii1v2x0e

Het is zondag en dan stuur ik meestal behoorlijk wat leesvoer toe.
In ieder geval een fijne dag verder gewenst.
De zon breekt door!