dinsdag 24 oktober 2023

Engels

Er is steeds meer Engels te horen en te lezen overal. Twitterprofielen zijn vaak in het Engels (de berichten in het Nederlands, dus wat is de zin?) en in winkels hoor je het meer en meer schijnt. Ik heb het nog niet meegemaakt want wij komen niet vaak in winkels. Ik las net dat er niet genoeg personeel te krijgen is en dat het een afspiegeling van de samenleving is. Het verschilt overigens per winkel. Als mensen hier tijdelijk zijn, is het anders, maar als mensen hier blijven lijkt mij vloeiend Nederlands spreken en lezen een voorwaarde. Je voegt daarmee ook cultuur toe. We verbazen ons vaak bij 'Ik vertrek' of een dergelijk leuk programma dat als mensen emigreren ze soms echt geen woord van de taal van het land spreken. Ik vind dat niet erg respectvol ten aanzien van het land waardoor je op wordt genomen, maar het is ook heel onhandig. In een winkel en zeker in een ziekenhuis bijvoorbeeld kan het ingewikkeld zijn en voor sociale contacten kan het voor een afstand zorgen en zelfs voor hindernissen. Als wij nu naar Italiƫ zouden emigreren zouden we Italiaanse les nemen. Het hoort ook bij de voorpret, je verheugen op het nieuwe leven, met alles erop en eraan. Maar vooral voor integratie is het noodzakelijk vind ik. Daarbij is het inspirerend om iets nieuws te leren. Laatst kreeg ik zin om zomaar, zonder emigratieplannen (kan en moet ook nooit meer) een nieuwe taal te leren, maar ja, er is nu al zoveel ... Wie weet, ooit.

Goedemorgen lieve allemaal trouwens. Dat we van onderstaande afbeelding afhankelijk zijn is treurig. Ze hebben zelf die plaats ingenomen, niemand heeft er ja tegen gezegd. Waar is hun warm kloppende hart? Voor de bovenste geldt dat het meest, als hij de touwtjes los laat komt het weer aan op (mede)menselijkheid en onafhankelijkheid.
Ik zie het voor me, na het loslaten eerst gespartel, help, en dan overeind krabbelen en een nieuwe start maken. Met de mens in plaats van techniek en controle voorop.Opvallend, dat juist in de landen met de strengste, meest waanzinnige regels en maatregelen nu het verlangen naar onderzoek, waarheid en compassie zo groot is en er een dwingende vraag is om te stoppen met prikken.

"Politicus (met een zeer aangename stem) in Nieuw-Zeeland roept op tot een strafrechtelijk onderzoek naar de ongekende stijging van de oversterfte".
https://x.com/PierreKory/status/1716138262664773922?s=20

In Engeland en Wales bestaat de oversterfte het afgelopen jaar uit 47.000 mensen, vergeleken met 2019. Als er ergens door een oorlog of verkeersongeluk mensen omkomen is er aandacht voor, maar voor oversterfte nog steeds niet. Hoe is dat  toch in hemelsnaam mogelijk? Niet zo zeer het ene leven is meer waard dan het andere, maar de omstandigheden waardoor iemand overlijdt. https://x.com/CartlandDavid/status/1716464558871552317?s=20
Er zijn mensen die denken dat het werkelijke aantal hoger is omdat lang niet alles bekend is.

Niet alleen als het over sterven gaat, wordt alles stil gehouden. De mensen die beschadigd zijn door de prik worden in de steek gelaten. De media is bepalend hierin want zwijgt. Er zijn veel individuen die zaken in de openbaarheid brengen en wat zou het mooi zijn als de media dapperder wordt als het protocol dat opgelegd is. Misschien dat ik er dan weer vertrouwen in zou kunnen krijgen, nu natuurlijk niet. 
 Dr. David Cartland: "ALLE mensen – van elke politieke partij en elke ideologie – moeten zich de diepte van het bedrog en de doofpotaffaires realiseren die hebben plaatsgevonden. "
 
"Mijn hele geloofssysteem is verbrijzeld. Ik heb geleerd dat wat ik vroeger geloofde niet waar is, en ik kan er niet langer op vertrouwen dat onze regering het juiste doet." ~Dr. Danice Hertz - 40 jaar gastro-enteroloog, beschadigd door de prik.