zaterdag 7 oktober 2023

Weekend en liefdevolle mannen

Het is alweer weekend en dat was het gisteren ook. Zo lijkt het. Hoe snel gaat de tijd.
Een zeer genuanceerd artikel 
van huisarts Jan Vingerhoeds. Ik vind het een beetje behoudend/voorzichtig, maar het is helder. en zijn praktijk is hem lief. Een arts die ik wèl vertrouw en een aimabel mens. Die twee gaan volledig samen voor mij. https://www.blogdoc.nl/alweer-een-oproep-voor-de-corona-booster-wat-te-doen/ Mooie waardering voor hem als huisarts en ik zag dat er ooit iets over hem in de Volkskrant stond met als titel: "Je sluit je intuïtie af als je alleen maar bang bent voor het virus." Dit is precies waar ik het vanaf het begin wat het virus betreft en wat betreft ALLES altijd over heb. Alleen dat is zuiver. De meeste mensen die in mijn praktijk kwamen, kwamen juist daarvoor. Voor het contact met zichzelf dat ze deels verloren waren.

In de Andere Krant staat dat er vorige week in Paleis Noordeinde een boek op de mat viel, speciaal geschreven voor koning Willem-Alexander. In ‘De Koningsbrief’ roept Gert-Jan Ludden, de voormalige luitenant-kolonel en specialist in crisisbeheersing, Willem-Alexander op om in de voetsporen te treden van zijn oma, koningin Juliana, en “de moed te tonen om zich uit te spreken voor een nieuw mensbeeld en het terugdringen van de rol van de wetenschapsreligie”.
Henk en ik zeggen tegelijk wat goed!
https://deanderekrant.nl/nieuws/willem-alexander-zou-het-verschil-kunnen-maken-2023-10-05
Dit zijn twee mooie berichten vind ik, die over hetzelfde gaan, al bestrijkt het boek van Hans Siepel over Jan Luddens meer thema's.

Deze drie krachtige, liefdevolle mannen zou ik de mooiste bloemen, de lekkerste bonbons en de dikste zoen willen geven!

Lievelingsbloemen, die bij deze tijd horen.

En dan doe ik er nog een vierde liefdevolle man bij, Erwin Kompanje, klinisch ethicus in het Erasmus MC. Hij werkt trouwens ook in het Natuur historisch Museum. Hij is ook een van de mensen die veel van zich heeft laten horen, de afgelopen jaren. Dit schreef hij 2 1/2 jaar geleden en het zal nooit iets aan waarde verliezen omdat het tijdloos is en gaat over het meest universele, gezien worden als waardevol mens. Anders spreken we van dehumanisatie. "Ontmenselijken voor de gelegenheid."
https://kompanje.org/2021/03/29/ontmenselijken-voor-de-gelegenheid/