donderdag 5 oktober 2023

Leeskamer en invloed

Hoe verloopt uw dag?
Ik hoop dat het een dag vol mooie momenten is voor u en misschien wel met een of twee nieuwe inzichten. De mooie momenten kunnen klein zijn, na de regen binnen zijn, met een kaarsje, een kopje koffie met een lekker koekje, een fijn boek ...

12019

Ik zou hier wel even willen zitten.
Misschien wel heel lang.

Om nog even bij boeken te blijven, in de Gelderlander staat dit fijne artikel, een gesprek met een meneer in Wageningen, een meneer naar mijn hart. 
De laatste regel herken ik volledig, dat je hebt gesproken met iemand en je geen idee hebt wat de persoon aan had. 
https://www.nu.nl/uit-andere-media/6283638/wijnand-75-slaapt-tussen-zijn-boeken.html

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuwe crisisorganisatie moet binnen 48 uur kunnen ingrijpen bij pandemie zegt Kuipers.
Hoelang duurt het voordat de oversterfte intensief besproken wordt, hoelang duurt het voordat mensen zich moeten verantwoorden en hoelang duurt het in Nederlands voordat de broodnodige evaluatie er is? Dit vindt men blijkbaar allemaal minder belangrijk. 

Ik las dat de werkelijke ontwerper (en criticus!) van de prikken, Dr. Robert Malone het heeft over Murderous Work on mRNA Technology, als het gaat om de nobelprijswinnaars. Je begint met iets en dan gaan anderen ermee aan de haal en ontstaat er iets anders, iets wat Malone in dit geval niet gewild heeft. Ook hier gaat het weer over het grote geld. Ik zag Kuipers de winnaars roemen. Een andere planeet. Heeft u de documentaire inmiddels gezien? Er zijn natuurlijk veel meer documentaires over farmacie, maar the painkiller laat zowel de achtergond van de maker als de gebruiker zien en vooral het misbruik.
Veel mensen kunnen niet meer zonder. Zag dat een bekende vrouw de antidepressiva die ze gebruikte verhoogd heeft sinds de geboorte van haar tweede kindje, soms is het gewoon too much zegt ze. Als bekende Nederlanders er op deze manier mee omgaan (ook met allerhande roze pilletjes en andere drugs) heeft dat grote invloed op mensen die beïnvloedbaar zijn.
Het woord influencers op youtube zegt het al.
---
Waarom, waarom, mogen we niet gewoon griep krijgen? Die hele prik vond ik al bezopen, maar dit, uit het artikel van Malone: "Binnenkort zal mRNA-technologie ook beschikbaar zijn voor griepvaccins. Voorstanders beweren dat het aanpassingsvermogen van de mRNA-technologie snellere responstijden mogelijk maakt bij het ontwikkelen van vaccins die zich nauwkeuriger kunnen richten op circulerende griepstammen, waardoor jaarlijkse griepprikken mogelijk effectiever worden." Wat denken ze wel niet en dan ook nog bovenop alle andere prikken die al gegeven zijn? 
Als we eerder dood moeten, wat ik nu al een paar keer gelezen heb (ze gaven die prikken toch om langer te leven???), dan is dit een manier natuurlijk. Ja, er zijn veel en veel te veel mensen, zeker in Nederland, maar hoe ga je daarmee om? Alles moest meer en nog veel meer en zo lang mogelijk leven en nu is het veel te veel en moet het met geweld teruggedraaid worden en dat kan natuurlijk niet. Wie is er verantwoordelijk voor al die 'groei'?
Dezelfde mensen (instanties, bedrijven) moeten op een verantwoordelijke, humane manier zorgen voor een ommekeer.
 

Wat een duidelijke tekst op deze poster.Niet alleen was er dwang om hem te nemen en werd er op je gevoel ingespeeld, wat op mij gelukkig geen enkele invloed had, omdat ik het gevoel had dat het allemaal niet klopte, maar ook moest je hem niet 1, maar 2, 3 keer nemen en daarna ook nog de boosters. En toen was het nog niet klaar...
---

We waren net even bij Primera voor een puzzelboekje voor Henk. Toen zagen we al agenda's en kalenders voor het nieuwe jaar. Een kalender voor onze mevrouw gekocht en een agenda voor onszelf.
Er was daar (nog of weer?) een spatscherm. Dan is iemand dus nog steeds bang. Aan iets anders merkten we ook dat de meneer niet nadenkt. We betaalden met de pin en ik vroeg om de kalender apart af te rekenen en vervolgens geeft hij geen bonnetje. Dan had het apart afrekenen ook geen zin. :-) Verder was het een mooie winkel. We gingen vooral boodschappen doen voor de bessen bij ah. Een prachtige ah en het was echt een uitje voor ons want wij komen werkelijk bijna nergens omdat het meeste bezorgd wordt en we tussendoor naar onze gezellige buurtwinkel gaan.

Fijne dag verder!