woensdag 13 maart 2024

Lekker

Mijn vermaandag was, pizza met sla en een glaasje rode wijn.
De lekkerste pizza die ik ooit had was op straat in Rome, maar deze was ook zoooo lekker.
En ach, als de bodem maar stevig is, dan ben ik gek op elke pizza.


Voor Henks longen gebruik ik nog steeds af en toe tomaatjes, maar ik vond het raar, onnatuurlijk.
Maar ja, Henk is het belangrijkst. De tomaatjes die ik een keer eerder had gekocht, roken heel raar. Ik liet het een man van de winkel ruiken en die rook het niet zo goed, door de verpakking met gaatjes heen. Vrouwen ruiken beter zei ik en dat wist hij! Hij heeft ze meteen weggehaald. Henk ruikt helemaal niet goed, maar zonder verpakking rook ook hij de sterk chemische lucht. Dat is ook een nadeel van buiten het seizoen groente en fruit kopen. De smaak is vaak veel minder, er moet een lange afstand afgelegd worden en blijkbaar komt er soms toch iets beschermends op.
Toe hadden we cichorino met een stukje koek en zelf geconfijte gember.