vrijdag 22 maart 2024

Citaat

En nu zijn we weer terug. Het ging veel te snel, maar we hebben genoten. Zelfs na zo'n kort uitje is het heerlijk om weer thuis te zijn. 
---
Ouderdom is sterker dan ijdelheid (Maarten van Rossem).
---

Weet u hoe dit voelde? Er staat bij 'ultiem geluk'. 


Ik dacht; even weg en dus geen vervelend nieuws, maar toen zag ik een paar artsen (de taal die een gebruikt, verschrikkelijk) over kinderprikken.

Deze grafiek laat duidelijk zien dat er al niet meer doodgegaan werd aan mazelen voordat de vaccinatie kwam. Ik zag ook dat ik bij de eerste groep hoorde die een vaccinatie cocktail kreeg.

https://x.com/FrankPeeters4/status/1770436705213927633?s=20


Het aantal gevallen van tuberculose (tbc) in Nederland is vorig jaar toegenomen zag ik bij nos.nl. Dat meldt het RIVM. Bij 710 mensen werd de ziekte vastgesteld, 12 procent meer dan in 2022. Toen waren er 634 gevallen.

Het RIVM zegt dat tuberculose zich weer makkelijker kan verspreiden na de coronapandemie.
---
Daarna las ik over de hoeveelheid mensen die geen baat hebben bij chemo en dat de farmaceutische industrie daar geen onderzoek naar wil doen.

70 procent van de patiënten hebben volgens chirurg en hoogleraar Casper van Eijck niks aan zware chemo. Maar de farmaceutische industrie weigert te onderzoeken waarom zo’n grote groep die chemo krijgt en daar geen baat bij heeft.
https://www.metronieuws.nl/televisie/2024/03/casper-van-eijck-oranjezondag-kanker-chemo-taks-rutger-castricum/
---

In de nalatenschap van Leo Vroman is een gedicht gevonden over koningin Juliana, die ik geweldig vond. Hij schreef het op de dag dat ze overleed. Dat was eergisteren, 20 maart 20 jaar geleden.

Verheven Wie zich nooit verhief,

zo had men heel Haar leven lief,

en nu, niet achter wolk

en gouden poort

maar in de harten van het volk

leeft zij voort.


O te kunnen heersen zonder macht,

als wering voor wie zich niet kon verweren,

zo vorstelijk menselijk, zo zacht,

kon ik dat zelf maar leren!


Leo Vroman