dinsdag 26 maart 2024

Zachte krachten

Ooit heb ik pulled bananenschil gemaakt. Nu zag ik bacon van de bananenschil.
De mannen die het maakten stelden zich er niet veel bij voor, maar vonden het heerlijk. Wat ik niet begrijp is dat er niets rokerigs in zit. IK zou geen rookarama gebruiken, maar toch wel een beetje gerookte paprikapoeder denk ik. Ik ga het binnenkort proberen en voor als u dat wil doen hier het recept.

Je moet eerst het wit eraf schrapen met een lepel, de schil word hierdoor dun en dat is nodig voor het baconeffect.
Een soja-kruidenmengsel maken van drie lepels sojasaus, twee lepels ahornsiroop, een halve theelepel knoflookpoeder en een halve theelepel paprikapoeder. Goed door elkaar roeren en de schillen hier 10 minuten in laten marineren. Ik zou het langer doen denk ik.
(Later. Ik heb niet goed genoeg geluisterd, het is wel gerookte paprikapoeder, geen gewone!)
Dan aan beide kanten in olie bakken, tot het mooi bruin, een beetje gecaramelliseerd en knapperig is.

  Sidhick


"De zachte krachten zullen winnen (n.a.v.HenriĆ«tte Roland Holst). Hoe grover, hoe meer verdeeldheid je zaait". Ik zag 'De verwondering', het al jarenlang bestaande programma van Annemiek Schrijver, een jaar geleden, met Lenny Kuhr. Herkenbaar, vooral de heimwee, en zelfs het Lavendelplein kwam erin voor.  https://www.youtube.com/watch?v=q5PjGfGxHho&t=152s