donderdag 7 maart 2024

Blijdschap en wortelsap

Hier word ik zoooo blij van!
https://deanderekrant.nl/nieuws/leve-het-team-van-de-srv-van-je-hiep-hiep-hiep-hoeree-2023-12-28
Bij die blijdschap hoort dit gezonde, zonnige sapje, dat ik vroeger vaak maakte. In de sapcentrifuge wortel en appel, die combinatie vind ik erg lekker. 

Couleur

Zo'n streekwagen is voor alles goed, verse producten, ondersteuning boeren, gezondheid, maar ook voor de sociale contacten. Menselijkheid, ook doordat je alleen contant kan betalen.
---
Wat ben ik geschrokken van het antisemitisme wat steeds zichtbaarder wordt. De kristallnacht werd herdacht in Groningen en er werd met stenen gegooid. Zo begon het ook in de 30er jaren. Steeds meer Joodse mensen voelen zich onveilig. Ik las reacties van Joodse studenten en ik las ook hoe universiteiten zich conformeren aan de dreiging.
Deze reactie kan ik helemaal invoelen:
"De regering is fout, niet de mensen. Zoals ook Hamas fout is, en niet de Palestijnen".
---
Vanmorgen waren we bij onze mevrouw. Ze was heel blij ons te zien en 'rende' naar de voordeur. Het gaat best goed, na zo korte tijd. Ik pas me gemakkelijk aan zei ze. Na een tijdje vroeg ze wel: Ben ik hier tijdelijk? Ach, logisch, maar ze zei dat er aardige mensen waren, al zijn sommige mensen wel erg in de war. :-)
Wij vinden de sfeer ook goed, hartelijk. Waar we wel moeite mee hebben is dat geprik en de pillen. Wat belastend en waarvoor?? Een uitzondering daargelaten.
Wat sta ik toch anders in gezondheidszorg/hulpverlening.
Naast dat het vooral om geld draait doen al die pillen meer kwaad dan goed vind ik.
Kwaad aan mens en milieu. (Duizend keer gezegd en blijf het zeggen.)
Een mevrouw ging in de arm geprikt worden (was bij onze mevrouw al in de vinger gebeurd) en ze zei ik wil het niet, het doet pijn.
En dan toch doen. Henk zei net, denken ze dat ze hier iets mee winnen?
Er is zoveel 'gewoon' geworden en wie denkt na over wat is nu echt nodig en kan die pil misschien juist iets veroorzaken?
Op een natuurlijke manier is op zich al zoveel mogelijk en daarbij, dementerende mensen, goede verzorging, aandacht, gezelligheid, rust en warmte ...
Meer is toch niet nodig, in zijn algemeenheid?

Niets beter dan te ontspannen dan door te kijken en luisteren naar een slapende poes.
Wat een overgave.