zondag 10 maart 2024

Indrukwekkend

Een weer heel genuanceerd en aangrijpend artikel van Maurice.
https://www.maurice.nl/2024/03/16/blij-dat-mijn-ouders-nu-niet-meer-leven/

Pia Dijkstra wil geen onderzoek doen naar oversterfte. Hoe komt ze erbij om dat niet te willen doen? Zijn het nog steeds gemiddeld 40 mensen per dag? Er is al zo lang zoveel oversterfte. 
Dat het weigeren geaccepteerd wordt (of uiteindelijk niet??) maakt het nog erger.
Bulgarije kreeg veel kritiek want de vaccinatiegraad was daar het laagst, maar 23%. Het land was een gevaar voor Europa werd gezegd. Hier is een constante oversterfte, zelfs de hoogste van Europa en daar ... ondersterfte! Hoe duidelijk kan het zijn.
https://x.com/VanEmmerickKris/status/1769323844815241303?s=20

Het land en vooral de prikliefhebbers zijn overstuur omdat er vier kindjes zijn overleden aan kinkhoest, wat afschuwelijk is, maar alle oversterfte, duizenden per jaar doet er blijkbaar niet toe.
Ik kan er met mijn verstand en vooral met mijn hart niet bij.
Er wordt niet alleen met twee maten gemeten, maar het lijkt of er een besef van de werkelijkheid ontbreekt. Ik vind dit zo verschrikkelijk en onvoorstelbaar dat ik geen woorden heb om de toestand te omschrijven. Wat is de oorzaak en wat is het doel van helemaal voor het een zijn, en de andere kant ontkennen???
Het is nog veel sterker dan ontkennen. Mensen die hierin een eigen, een andere keuze maken worden zelfs belachelijk gemaakt (een arts had het over de havermelk-ouders) 
 ja zelfs tot dader van een catastrofe gemaakt. En dat terwijl het tegendeel aan de hand is.

Wat een ontzettende narigheid is dit toch.
Daar tegenover hoop ik dat u een fijn weekend zal hebben.
We gaan straks naar onze mevrouw en onderweg zullen we een voorjaarsbloemenfoto voor u nemen.

Later:
Onze mevrouw was er niet (had ik kunnen weten, maar ook weer niet want ik zie haar kalender nu niet dagelijks, zoals eerst). Ze was uit lunchen met haar broers en zussen.
Daarbij was Henk zijn mobiel vergeten, dus maar even een bloemetje van Pixabay.

Elsemargriet