zaterdag 30 maart 2024

Lente en frisse lucht

Lente! Het is opeens veel warmer. We spraken net met iemand die in de buurt woont omdat we bedwelmd werden door allerlei planten. Ze heeft me er toen nog een paar laten ruiken.
Zijn er bij u in de buurt ook zoveel magnoliabomen en -struiken? Ongelofelijk, allemaal even mooi. De winter is nu echt voorbij. Wat een genot, al die voorjaarsbloemen overal; bijvoorbeeld blauwe druifjes, tulpen en speenkruid.


Broccoli twee minuutjes koken en even uit laten dampen. Dan bakken in een scheutje olijfolie met knoflook. Dan kunnen er eventueel nog verse kruiden of specerijen door, maar zo, met alleen een beetje peper en zout erover is al helemaal lekker
---
Er is zoveel naars gebeurd de afgelopen dagen (vanmorgen nog een gijzeling). Het is volledig uit de hand gelopen in dit land en dan heb ik het nu alleen even over kruisjes en keppelgeweld.
Wat kan je ertegen doen? Je gunt iedereen inzicht (met alle pijn die daarbij hoort) en een ander leven op kunnen bouwen. Je gunt iedereen de liefde die daarvoor nodig is. Juist de negatieve mensen (ook in woorden op sociale media), de misdadigers, de criminelen, juist zij hebben het nodig. Ze zijn het meest eenzaam. Ze zijn zichzelf (en vaak hun land en hun familie) verloren en omarmen en hunkeren naar saamhorigheid, een gezamenlijk doel, hoe barbaars dat ook is. 
Het is een tegengestelde benadering om liefde aan te bieden in plaats van straf. Ik denk dat het de enige mogelijkheid is om de wereld leefbaarder en mooier te maken. Ik besef ook dat de wereld daar op dit moment nog niet aan toe is en dat er ook geen mogelijkheden voor zijn. Die zijn er alleen als alles op zijn kop gaat. Van binnen zal ik dit altijd blijven voelen, zodat er in ieder geval in mijzelf geen volte en bijbehorende uitbarstingen van negativiteit is naar mensen met wie geen enkele persoonlijke band is.
---
Ik las bij Maurice en ik schreef hier een paar dagen geleden iets over: " Aan de andere kant van onze Oostgrens is er grote ophef over de notulen van het "Duitse OMT". Veel Duitse media besteedden aandacht aan zowel de inhoud van de documenten en het feit dat veel was zwartgemaakt. De druk heeft gezorgd dat binnenkort alles wordt bekendgemaakt. Hopelijk leidt dat ook tot aandacht in de Nederlandse media."

Ik had begrepen dat RKI hetzelfde als het RIVM was, maar Maurice schrijft OMT. Ik ga het uitzoeken. Het Robert Koch Instituut komt inderdaad overeen met het RIVM. Om nog even bij Maurice te blijven, die Nederland uiteindelijk, na een lange strijd om heeft gekregen met zijn (en er waren meer mensen die hier overtuigd van waren) aerosolen theorie. Het RKI bevestigde dit in Duitsland al in 2020! Er stond toen in juni in het Parool met grote letters "Helpt ventileren tegen corona? Nederland negeert Duits advies frisse lucht" En daarna:" 
Steeds meer landen wijzen bij de aanpak van het coronavirus op het belang van ventileren. Nederland niet".

Susbany


Dit is de ventilatie in een Middeleeuws kasteel.