woensdag 6 maart 2024

Goede tips

Leuke manieren om bepaalde groentes en kruiden te bewaren:
https://twitter.com/awkwardgoogle/status/1764712411448381764?s=20

Dit heb ik nog nooit gezien, een bewegend trottoir. Parijs, 1900. Henk kende het wel, van de Wereldtentoonstelling. 
https://x.com/historyinmemes/status/1764879009094013435?s=20
---

Ik houd erg van stilte. Dat was het mooiste van Oost-Groningen, die intense stilte.
Nog nooit was het ergens zo stil. Ik vind dat stilte veel geeft.
Toen ik op de quakerschool zat en ik een quakermeeting meemaakte was er stilte.
Die werd alleen doorbroken als iemand vanuit het diepste iets moest zeggen.
Zo was het ook vaak in mijn praktijktijd, het ging over de essentie van het leven, de rest werd overgeslagen.
Ik zag net dit:


En toen was ze weg ...
Onze lieve mevrouw waar ik eerst af en toe, maar de laatste 8 maanden elke dag een paar keer geweest ben.Het was zo vanzelfsprekend en nooit heeft het als een druk gevoeld, nooit.
Ik zal dit behalve met Henk nooit meer meemaken denk ik want bij mij voelt juist snel iets als druk. Onze mevrouw had van alles nodig, maar vroeg nooit ergens om en ach, de liefde stroomde ... Gisterochtend zorgden we dat er een voorjaarsplantje en bijpassende kaart in haar kamer stond. Ik vind het belangrijk om haar constant onze aanwezigheid te laten voelen. Maar ik wil haar ook even laten wennen. We zijn net langs de instelling gelopen met een kaart en om te vragen hoe het gegaan is. Ze had een heel warm welkom gekregen gisteren hoorden we. Ze gaat dadelijk naar de dagbesteding en dan gaan we morgen naar haar toe.
Ik hoop zo dat ze zich snel een beetje thuis zal voelen.
De dag ervoor en gistermorgen zat ze verloren in de lege ruimte. Zelfs de televisie was weg, waar ze aan verslingerd is. Ze is gek op voetbal dus daarom wilde ze ook op de nieuwe plek per se haar televisie want in de gemeenschappelijke woonkamer zal niet iedereen daar naar willen kijken zei ze.
Van sommige dingen is het fijn dat ze opgehouden zijn, maar gewoon het samen zijn met haar, en onze dagelijkse wandelingetjes, met HAAR madeliefje, ik mis het nu al. Zo ook lekkere hapjes maken, waar ze van smulde
---

Kent u Flammkuchen? Toen we in Duitsland woonden aten we dat wel eens.
Je kan het hier nu ook in de supermarkt krijgen, maar deze is zelfgemaakt, met een zeer eenvoudig deegje. Erop komt pastinaak, rode biet en wat Gorgonzola.
https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/eten-drinken/dit-kookt-max-vandaag-flammkuchen-met-rode-biet-pastinaak-en-gorgonzola/