zaterdag 16 maart 2024

Boeken en het ingenieuze lichaam

Eerst een goed bericht. Er komen 42 bibliotheken bij! Nu nog het boek overal en constant propageren. 
Ik zou dit ook graag als leesplek willen hebben..
Veilig en omringd door het enige stoffelijke dat werkelijk belangrijk* voor me is.


Waarom mogen kinderen niet gewoon mazelen krijgen, zoals vroeger? Alles in rep en roer omdat 14 kinderen en een volwassene mazelen hebben. Verontwaardiging omdat ouders anders met vaccineren omgaan dan een paar jaar geleden. Vroeger werden kinderen niet gevaccineerd tegen mazelen, waterpokken en de bof. Kinderziektes kreeg je gewoon. De bof heb ik niet gehad, waterpokken en mazelen wel. En???
Het liefst zouden ze kinderen helemaal vol prikken. Heel gezond. Het vertrouwen in het lichaam verdwijnt op deze manier en als iets ingenieus in elkaar zit... Het is een groot wonder, hoe alles functioneert. Kijk naar het immuunsysteem, naar neurotransmitters enz. enz. enz. Het is zo bijzonder dat en hoe alles gebeurt.
Er wordt  op allerlei manieren ingegrepen in die prachtige processen. Wat wordt de schepping, wat wordt de mens, met dat prachtig functionerende lichaam daarmee tekort gedaan. 

Onbegrijpelijk en doodzonde.
Waarom gaat niet alle aandacht naar de voortdurende oversterfte?

Later: In Duitsland (Nordrijn Westfalen) zijn in 2023, 2096 mensen beboet omdat ze geen mazelenprik namen. In Duitsland!!!
 
---
*Ik heb genoeg wensen; nieuwe badkamer, nieuwe bedden, nieuwe verwarming, isolatie, nieuwe deuren, alles opgeknapt, nieuwe laptops en nog wat meer, maar als ik een keuze moet maken ...
Ik zou in een kleine kamer kunnen leven, maar wel met een rijk gevulde boekenkast.