zondag 21 april 2024

Trein naar de vrijheid

Gisteravond bij de koffie een stukje havermout-chocolade taart. Voordat ik het chocoladelaagje erop had gedaan had Henk al twee stukjes op. :-)
Allemaal goede ingrediënten, dus waarom niet? Zal het bij recepten zetten. Of bij de airfryer? Ik bak tegenwoordig echt bijna alles in de airfryer, behalve laatst die twee broden en koek. Heb ik ook nog ergens een foto van, zal ik opzoeken. Ik zet dit toch bij de airfryer want daarin heb ik het gebakken. O ja, ik deed er een theelepel bakpoeder in, omdat ik een nieuw pak had staan.
Na de chocolade op het taartje gedaan te hebben rook ik het niet meer, daarvoor wel. Als het oud was kan ik me dat nog voorstellen, al hoorde ik laatst van iemand die bakpoeder van jaren over de datum gebruikte. N
eee, echt alleen maar wijnsteenzuur poeder! Het bakpoeder gebruik ik voor al die andere dingen... Hoe dan ook, het chocoladetaartje is heerlijk. Tussen de middag, na de aspergesoep ook nog een stukje. Doe ik meestal zo in het weekend, van zaterdagavond ook voor zondag tussen de middag.Dit meisje imiteert haar moeder, geweldig.

https://fb.watch/rzyy71rvo1/

Ik ben geabonneerd op 'Bibliofilie' en ik vind hun bericht elke dag een cadeautje.
Vandaag lees ik dat het de geboortedag is van verzetsstrijdster Truus Wijsmuller (1896-1978), In WO II heeft zij zeker 10.000 joodse kinderen gered van de vernietigingskampen. Ze onderhandelde zelfs met Eichmann. Ëën kind is al bijzonder, 20 al niet meer te begrijpen en ruim 10.000, onvoorstelbaar. Dit boek gaat over haar. Ik heb het bij boekwinkeltjes besteld. Ik lees rond 4 mei altijd een boek over de oorlog. 
https://www.boekwinkeltjes.nl/s/?q=De+laatste+trein+naar+vrijheid&t=1&n=1&from=header

Het is bij DWDD geweest zie ik, maar dat herinner ik me niet meer. Ik ga kijken of ik het terug kan vinden. Een van de beste programma's ooit. Wat mis ik het!


Gevonden. Alles is interessant en op 2.30 gaat het over 'Trein naar de vrijheid'.
https://www.bnnvara.nl/dewerelddraaitdoor/artikelen/boek-van-de-maand-januari-2020

En hier kan je misschien niet alle, ik heb geen idee, maar in ieder geval wel heel veel boekbesprekingen terugzien. 
https://www.bnnvara.nl/dewerelddraaitdoor/rubrieken/boeken?limit=24