dinsdag 30 april 2024

Fantastisch bericht

Dit is nog eens fijn de dag beginnen. De afgelopen jaren waren er steeds minder winkels, maar dankzij een lichte stijging van 1,3 procent afgelopen jaar waren er begin dit jaar weer bijna evenveel fysieke winkels als twee jaar eerder. staat bij nu.nl
(Toch zijn er nog altijd minder winkels dan voor de coronacrisis in 2020 staat er ook bij)
,
Het aantal boekenverkopers is met 12,9 procent relatief het sterkst gestegen".
We waren de dag trouwens al fijn begonnen, het is zulk zacht, heerlijk weer en oh, hoe het ruikt overal, het was genieten.

Ik maak een boekenfotoserie door de tijd van mijn schrijven heen. Van mooie plekken of gewoon leuke boekwinkels en vooral van heel veel boeken. Van geestelijke voeding. Ik schrijf vaak over voedingstoffen in producten, maar deze voedingstoffen zijn blijvend. Lossen niet op en je plast ze niet uit. Ze verzamelen zich, tot een steeds rijker innerlijk en ze bieden tegenwicht tegen het machteloze gevoel van wereldpproblemen. Dit lijkt wel een werfkelder., wat een bijzondere plek.

parretl

Het is leuk om lang naar sommige foto's te kijken. Een vrolijke boekwinkel dit, kleurig. Het is warm want er staat een ventilator dus het zal niet in Nederland of in een noordelijk land zijn. Ik kan geen titels lezen, zie alleen 'big' op een boek staan en bij in de zin van groot, niet het dier want er volgt een ander engels woord.
Peggy_Marco


Over big gesproken, we waren bij onze mevrouw, die helemaal op haar plaats en gelukkig is. 
Ik mis mijn huis niet meer zei ze, dit is mijn thuis. Ze vertelde ook dat ze gisteren bij de dagbesteding deze keer niet bij de biggetjes van de zwart witte koeien had gekeken. :-)
Opvallend hoe goed ze omgaat met de andere bewoners, ook die al veel verder heen zijn. Er zijn trouwens ook twee vrouwen die niet meer praten. Onze mevrouw had een bloemschikochtend en gaf een zwijgende mevrouw bloemetjes in handen en een vaasje. Ze maakte iets en lachte ...  
Onze mevrouw was vervuld van tevredenheid.
Het geeft ons veel rust dat het met haar gaat zoals het gaat. 
En ik denk aan de vrouwen die hun stem verloren zijn, door wat?
---
Hoe gaat het met deze mensen in auto's, die op mieren lijken, in Tokio?
https://x.com/historyinmemes/status/1785202676910928154