donderdag 18 april 2024

Liefdevol en de eerste asperges

Een liefdevol begin van de dag.
https://x.com/buitengebieden/status/1779745485818843315
---
Maandag hadden we voor het eerst weer asperges. Ik bestel altijd de koppen, het lekkerst en je hoeft er niets meer aan te doen. Ik had me de hele dag op deze maaltijd verheugd.

We hebben nog voor 4x aspergesoep, verdeeld en in de diepvries gedaan.
---
Terecht dat je je tegenwoordig moet abonneren op Maurice, die man steekt zo ongelofelijk veel energie in alle informatie waar hij voor zorgt. Ik krijg zijn berichten 
automatisch en betaal er met liefde iets voor. Ik raad mensen van harte aan zich te abonneren, anders mis je echt veel.

Dit is een artikel van 4(!) jaar geleden. Ik kan eigenlijk niet geloven wat hij toen allemaal al wist en als mensen open hadden gestaan hadden ze het ook kunnen weten, en dat geldt ook voor heel veel zinvolle informatie van andere mensen. De inleiding is van nu en de rest van 2020.
"Juist omdat er nu bij de deskundigen met regelmaat wordt gesteld over Covid-19 en de maatregelen, dat ze het toen nog niet konden weten, herplaats ik – een verkorte versie van – het artikel.  Maar ja als je doof wil zijn en de basisprincipes van wetenschap bent vergeten, dan negeerde je die informatie toen, en werk je nu niet mee aan een objectieve evaluatie.
Hoe groot de schade ook geweest is (kijk daarvoor o.a. naar de documentaire “Dood door Schuld”). 
https://maurice.nl/2024/04/15/dat-konden-we-toen-toch-niet-weten/
---
Er wordt voorspeld dat Griekenland het eerste land zal worden dat te maken krijgt met een ‘bevolkingsinstorting’, aangezien plotselinge en onverwachte sterfgevallen door het hele land blijven stijgen, terwijl de vruchtbaarheidscijfers zijn gedaald tot niveaus die lager zijn dan experts eerder voor mogelijk hielden. 
Hartfalen, beroertes, bloedstolsels en snel optredende vormen van kanker bij verder gezonde jonge mensen hebben ervoor gezorgd dat de sterftecijfers in Griekenland omhoogschieten, terwijl de vruchtbaarheidsniveaus bij jonge mannen en vrouwen ervoor zorgen dat het geboortecijfer door de bodem zakt leidend tot het laagste aantal geboorten in bijna een eeuw. 
Het vooruitzicht op een ineenstorting van de bevolking in Griekenland is volgens premier Kyriakos Mitsotakis een “tikkende tijdbom” en een “nationale dreiging”."

Wat een heftig bericht. Economisch was het daar al lang moeilijk en dat zal ook meespelen denk ik. Goede vooruitzichten geven vast meer verlangen om voor nageslacht te zorgen. 
https://newsonair.gov.in/?p=171200
 ---
Waarom komt niet elke politicus met deze hartekreet (dan was het probleem er niet en was er geen reden toe). Alleen hij en wat ben ik het er roerend mee eens. Dan kan je over veel andere zaken verschillen, maar niet wat dit betreft.
https://x.com/thierrybaudet/status/1780335001214620048
Ik snap er werkelijk ook helemaal niets van.