maandag 15 april 2024

Tiny en gif

Genieten!
Het is maar goed dat we niet hoeven kiezen, uit deze ...? ik weet niet hoeveel, ik zou het niet kunnen, zo prachtig allemaal.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=921800529730826&set=a.585236126720603

Nu.nl: "Er zijn sterke wetenschappelijke aanwijzingen dat er een verband is tussen glyfosaat en de ziekte van Parkinson. Als wetenschappelijk wordt aangetoond dat dit verband er is "dan moeten we dat zo snel mogelijk uit de handel halen", zei Adema in een Kamerdebat in oktober.
Het kabinet had bezwaar dus het middel mag nog 10 jaar gebruikt worden in Nederland.
Al zou je er geen Parkinson van krijgen, wat dodelijk is voor beestjes is ook zeer ongezond voor ons. En de opeenstapeling van wat veel mensen binnen krijgen kan denk ik voor allerlei niet geziene klachten en ziektes zorgen. Het gaat altijd over het zenuwstelsel, als het over glyfosaat/roundup gaat, maar het komt toch overal terecht?

En dit ... "Het gebruik van het middel werd wel verder ingeperkt. Zo mocht het niet meer worden ingezet om gewassen te drogen voor de oogst. Ook moesten gebruikers maatregelen nemen om te voorkomen dat het middel andere planten en dieren onbedoeld treft".
Drogen voor de oogst? Geen idee dat het daarbij ook gebruikt werd. En hoezo zou het andere planten en dieren niet treffen??? Gif is gif, voor alles en iedereen. En dat de voedsel en warenautoriteiten, die natuurlijk vanuit financiƫle belangen praten, dat niet het belangrijkste vinden, evenals het kabinet ... daar zakt je broekje toch van af.

Ik wens u een fijne, nieuwe week.

Ook giftig, maar van geheel andere orde.
adege