maandag 22 april 2024

Dit is ...

Er is jammergenoeg steeds meer om je boos over te maken. Kort geleden schreef ik nog over hoeveel mensen het financieel moeilijk hebben. De prijzen zijn gigantisch gestegen de afgelopen jaren, vooral van boodschappen en vooral in Nederland.
U zal dit bericht ook gelezen hebben:
" Bijna 95% van huiseigenaren kan de verduurzaming van hun huis naar tenminste energielabel B en een warmtepomp best betalen, stelt De Nederlandsche Bank (DNB). Wie het geld niet op de bank heeft, kan het lenen.(???) DNB oppert om verduurzaming verplicht (???) te stellen bij aankoop van een woning, als de Nederlandse bevolking niet snel genoeg verduurzaamt."
Hoezo 95%?? Ik begrijp dat de bank zelf onderzoek heeft gedaan.
Alles wordt steeds schimmiger vanwege de privacywetgeving en de baas, KK, van de Nederlandsche Bank weet precies hoeveel geld iedereen heeft? Vorige week was er nog een artikel dat verduurzaming steeds meer voor de rijken is: "Energiezuinige woning vooral betaalbaar voor hogere inkomens: ‘Kloof met Jan Modaal neemt toe". Hoe tegenstrijdig allemaal. Deze bank leeft in een andere wereld. Mensen op willen zadelen met een lening, terwijl ze het financieel al niet redden, echt ...
In het hogere segment zijn veel meer huizen verduurzaamd dan in het lagere. En de mensen die in een duurzaam huis wonen hebben veel lagere energiekosten, de cirkel is rond.
Er zijn genoeg kleine dingen die we kunnen doen om de wereld duurzamer te maken, maar dit is zo onrealistisch en valt voor mij onder het machtsverhaal wat steeds meer vorm krijgt. Je kan mensen dit niet opleggen, tenzij je wil dat mensen het inderdaad niet redden. Wie wil dat?
Ik vraag me ook af welke invloed het op schuldhulpverlening zal hebben. Biedt mensen tot een bepaald inkomen hulp aan, zorg zelf voor verduurzaming, dan voeg je iets toe aan het leven van mensen, in plaats van geld te onttrekken dat er toch al niet is.

Chronomarchie

Ik neem aan (hoop!) dat DNB op de vingers getikt wordt, voor deze onmenselijke onzin.
https://www.telegraaf.nl/financieel/1375503961/als-bevolking-niet-meewerkt-dan-verplicht-spaargeld-inzetten-om-woning-te-verduurzamen

https://stadszaken.nl/artikel/5974/dnb-huiseigenaren-hebben-geld-voor-verduurzaming-maar-investeren-nauwelijks

https://www.rtl.nl/nieuws/rtl-z/artikel/5446667/dnb-bijna-alle-huiseigenaren-kunnen-verduurzaming-betalen