maandag 1 april 2024

Tweede Paasdag

Hoe was uw Eerste Paasdag?
We hadden gehoopt op een beetje zon, maar nee. Wel heel lekker gewandeld en gesmuld de hele dag. En vooral even letterlijk stil gestaan om naar de stilte luisteren. 
Stilte en heel veel vogels, overweldigend veel. Stilte en vogelgezang gaan heel goed samen.
De koolmees en pimpelmees.
https://www.youtube.com/watch?v=pijrKKzkqdw

Dit is een leuke website over wandelen, om vogels en vogelgeluiden te herkennen.
"Wij geloven dat wandelen bijdraagt aan een gezonder en gelukkiger leven. Met wandel.nl willen wij zoveel mogelijk mensen inspireren, motiveren en ondersteunen om in beweging te komen via wandelen".
https://www.wandel.nl/routes/vogelgeluiden-herkennen-tijdens-je-boswandeling/#:~:text=Gaaien%20hebben%20in%20het%20bos,de%20roep%20en%20zang%20horen.

Wij hadden een verrukkelijk dineetje. Het komt misschien twee of drie keer per jaar (eigenlijk lijkt me dat al veel) dat ik een recept helemaal overneem. Ik deed het nu, van de Aldi. Wij eten in tegenstelling tot een aantal jaar geleden af en toe (biologisch!!!) vlees.. Als we geen aandoeningen hadden deden we het waarschijnlijk niet. Nu wel en heel bewust en dankbaar. Zoete aardappel, rode en gele paprika's, kippediijblokjes besmeerd met pesto, peper en zout. en stukjes geroosterde walnoot. Behalve erg lekker, ook een heel handig gerecht want driekwart kan je van tevoren maken. Het is ook zeer gemakkelijk.Als dessert bananenijs van twee bevroren bananen in plekje, met twee lepels kwark, een lepeltje pindakaas en een scheutje ahornsiroop. Erop,stukjes dadel  en chocoladerocks. Normaal maak ik ijs in het ijsmachientje (hij is klein) maar ik zie altijd mensen bevroren banaan in de blender doen en dat deed ik nu ook. De blender kan ijsblokjes aan dus dit ook leek me. Het ging heel moeilijk (ijsblokjes ga ik dus niet eens proberen). Hij begon zelfs een beetje raar te ruiken. Toen heb ik hem op heel langzaam gezet en uiteindelijk is het gelukt en het was zalig! De volgende keer doe ik het weer gewoon in de machine met onbevroren bananen. Het is ideaal om bananen als basis te nemen. Je kunt het zo laten of vanille, fruit, koffie of wat dan ook toevoegen. Een heel gezond, maar romig proevend ijsje. Als ik het in de ijsmachine doe 'blender' ik het wel altijd eerst, voor de luchtig- en romigheid.


De blender heb ik al jaren en is wel erg zwaar, maar heel goed. Enige nadeel is het schoonmaken en iets hards, zonder vocht gaat dus niet of moeilijk.

Fijne Tweede Paasadg!