zaterdag 6 april 2024

Fijn weekend!

Goedemorgen allemaal. Ik ben weer met een goedkoop weekmenu bezig, maar ik wil u natuurlijk wel even een heel fijn weekend wensen. Het schijnt vandaag heel zonnig en warm te worden. Op 1x na hebben we nog niet buiten gezeten dus we kijken ernaar uit en wachten het af.
Henk kwam gisteren deze foto tegen, met de Zastava, waar ik mee kon lezen en schrijven. Een soort tank was het. Iemand leende hem eens op mijn werk en ik zag de man opeens, de auto al duwend voorbij komen, omdat hij hem niet in z'n achteruit kon krijgen. :-)
Ik vind het nogal rommelig op die foto en de kleuren zijn anders want dit is voor het digitale tijdperk dus de foto is gescand. De Zastava was bruin en had toen ik hem ook koch ook nog een oranje streep. Welk jaar zal dit zijn, rond 1988 denk ik.Ik zag net een grafiek dat Carla Peeters had geplaatst, van het heel gezonde Japan.Voor de pandemie ondersterfte, tijdens een beetje sterfte en daarna gigantische (over)sterfte. 'Hoe de prikken iedereen redde' staat er boven met een smiley die zich op het hoofd krabt. 
---
Ach, Henk liet mij net een prachtige foto zien die in Trouw staat, van een 86 jarige meneer die altijd zeer uitgebreid kookte met zijn partner. Nu de partner overleden is doet hij dat zelf nog steeds, bijvoorbeeld een 6 gangen menu. Ik moet er niet aan denken, ik sta al zoveel in de keuken, maar ik vind het wel geweldig. Geweldig dat iemand zichzelf die aandacht geeft en gunt.
Je kan lang naar de foto kijken, met een poes onder de stoel, veel boeken, kunst aan de muur en een sfeer van weleer. Ik dacht hoe blijft die man zo slank, maar als ik lees wat hij eet begrijp ik het.
"
De eerste gang is soep, daarna vissalade (makreel of zure haring), vervolgens een portie rauwkost (omdat dat gezond is). Als hoofdgerecht eet hij vanavond kippenlevertjes met spruitjes, een bakje yoghurt als toetje en dan als laatste gang: een kaasplankje met een glaasje witte port." 
Ik zie nu dat het een serie is, wat leuk, ik ga de andere verhalen ook lezen. Ik mag de foto niet zomaar plaatsen denk ik, dus bij deze het artikel, met de foto.
https://www.trouw.nl/tijdgeest/erik-bakker-86-kookt-voor-zichzelf-een-zesgangendiner~bb5e4120/?fbclid=IwAR29QRfwGB6pX3oBR3I4voV-vPptUYWrr_j0jDsr-U3cMEoPWBMY6fqNYr0_aem_AaOix84ZS_k4xqMSs0aLzTRvR1BqAj2G6bwW4tdvE79UYGjhuphomait8pUfrpn9fdm_uxGNyo7rtaBmmF02lhe8&referrer=https://l.facebook.com/