donderdag 4 april 2024

Opvoeding

Gewoon ons Budwig-ontbijtje van vanmorgen, met appel (hier kom ik binnenkort op terug)), kaneel, gemberpoeder, rozijnen en geroosterde pompoenpitten.


Huisarts Els van Veen schreef: "Mijn vader is een vader die ik iedereen zou toewensen. Hij leerde me vroeger kritisch te denken en zelf dingen te onderzoeken en niets zomaar voor waar aan te nemen. Samen met mijn moeder, zij overleed in 2017, heeft hij ons met veel liefde voor de natuur opgevoed. Hij studeerde zelf scheikunde en heeft jaren gewerkt bij de Rijksdienst voor zuivering van afvalwater. Mijn moeder was verpleegkundige en operatie-assistente. Een gevleugelde uitspraak bij ons thuis was "als iedereen in de sloot springt, hoef jij dat niet ook te doen". Daar heb ik vaak aan teruggedacht, toen we vanaf 2020 allemaal regels moesten opvolgen, zoals social distancing, mondkapjes in de supermarkt en vaccins nemen voor een ander."

Ja, zulke ouders wens je iedereen. Mijn vader studeerde toevallig ook scheikunde en mijn moeder was Montessori onderwijzeres en schrijfster en ze was kritisch. Ze voedde ons ook met veel liefde voor de natuur op en Ik ben dankbaar voor alles wat ik mee heb gekregen in mijn jeugd. Literatuur, muziek, beeldende kunst, creativiteit, gezelligheid, niet oordelen, open staan, rechtvaardigheidsgevoel enz. enz. enz. (Er zijn ook dingen die ik gemist heb, maar dat terzijde).
Naast intuïtie werkt dat verleden altijd door en zeker in moeilijke tijden, gelukkig!
Wat voor mij altijd geldt op je eigen gevoel afgaan en vooral zelf nadenken! Je nooit mee laten slepen door een bepaald idee, een gedachte, door wat anderen vinden en al helemaal niet door de massa.

De vader van Els van Veen schrijft net zoals zij ook zeer regelmatig en kritisch bij twitter (X). 

De wetenschappers in wie ik vertrouwen had zeiden altijd dat wetenschap betekent dat je niet zomaar iets aan moet nemen, maar kritisch moet zijn en vragen moet stellen. 


 
---
Ik zag dat er door Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport duizenden pagina's zijn vrij gegeven over de gebruikte middelen tijdens de pandemie, waaronder de mondkapjesdeal van Sywert, die hem miljoenen opleverde. Dat was erg en krijgt veel aandacht, terwijl de hele medische industrie natuurlijk veel en veel ernstiger is.

Leidsch Dagblad, Telegraaf: "Het departement plaatste woensdag 5160 documenten op de site, die in totaal 8829 pagina’s bevatten. Eerder gingen grote hoeveelheden documenten tegelijkertijd naar buiten, die betrekking hadden op vaccinaties en coronatesten. VWS loopt erg achter met het vrijgeven van interne documenten. Omdat aan Woo-verzoeken wettelijke termijnen zijn gekoppeld, moet het departement maandelijks duizenden euro’s betalen aan de indieners van de verzoeken."