donderdag 17 november 2022

Billenkoek, hoofd en blijdschap

Straks werd nu. Ik verdien billenkoek. Niet omdat ik er niet aan toe kwam maar omdat ik dat even had moeten schrijven, sorry!
Het waren sowieso drukke dagen. Lastig, met een oude koopsompolis(je!).
Sommige dingen zijn te ingewikkeld voor mijn hoofd (darmprobleem). We zijn bij een belastingkantoor geweest bij o zo'n begripvolle en geduldige man. Hij was ook nog eens heel mooi. En een mevrouw met een prachtige kleur nagellak (meteen gezegd natuurlijk want ik benoem meestal positieve details. Ik wil mensen dat nooit onthouden. Elk mens verlangt naar waardering. Vanuit het hart, puur. Het mooie vind ik dat er dan even echt contact is, in welke situatie ook).
Ik zou de verzekeringsmaatschappij bellen maar ik vroeg of de man het alsjeblieft wilde doen en dat deed hij. En hij stelde me gerust. Mijn probleem is dat ik met dit soort financiële / zakelijke dingen geen overzicht meer heb. We waren door een wegomlegging ook al aan de late kant en toen konden we de plek niet vinden waar die belasting mensen 2x in de week zitten. En we zagen hieraan voorafgaand ook niet waar de auto moest staan ... pfff. Op een plek voor alleen motoren gezet. Wat de verzekering betreft ben ik door de meneer een stap verder en gelukkig zat er geen bon op de voorruit. Ik ben er nog lang niet (waarom is dit niet eenvoudig?) maar omdat ik onvindbaar was omdat we in Duitsland gewoond hebben en daardoor een 'verschoonbare reden' heb om later dan moest te reageren, moet ik nu wachten op kwijtschelding, wat niet het juiste woord is, van de inspecteur der belastingen die net een lange brief van mij heeft ontvangen. 

Een mooi bericht (hierna komt hetgeen ik aankondigde) is dat Henks blaas er werkelijk prachtig uitzag gisteren. Dat vond ik de vorige keren ook, maar het zag er nog rustiger en gladder uit. We hebben het tussen de ingewikkelde dingen door gisteren de hele dag gevierd. We zijn gelukkig.OpenClipart-Vectors

En dan nu het bericht waar ik heel verrast over was. Er is in de medicijnwereld iets in beweging gezet. Ik zag een apotheker die vindt dat het zo niet langer kan. Er moeten veel minder medicijnen gegeven worden zei hij en hij pleit ook voor andere middelen, zoals bijvoorbeeld Ivermectine. De arts die hierbij was zei n.a.v. de idiote boetes* die opgelegd worden, laat iemand van de inspectie eens een week meelopen, dan ziet hij wat het doet met mensen. Er wordt nooit gevraagd hoe het met de patiënten gaat. Geen interesse.

Terug naar de apotheker die vertelde dat er steeds meer 'leefwijze apothekers' zijn. Een fantastische ontwikkeling. Of ze sterk genoeg zijn om door de hiërarchie heen te breken weet ik niet, maar het moet van binnenuit beginnen.

*De boetes zijn onbetaalbaar maar gelukkig worden ze door burgers via crowdfunding betaald. Dat dit nodig is ... 
We zijn zo verontwaardigd over die boetes. Ik vind het een inhoud dekkende zin boven het artikel:
"Wie behandelt de Covid patiënt: zijn arts of de inspecteur?" Het is een goed stuk en gek dat het geschreven moet worden. Alleen zuivere bedoelingen, uit liefde voor de patiënt. en voor de eed die is afgelegd.
https://ethiekenfarma.nl/wie-behandelt-de-covid-patient-zijn-arts-of-de-inspecteur/

Nog steeds wordt er niet over de oversterfte gepraat. Er zijn confronterende (en dat is het punt) heel duidelijke grafieken! Ik zag net een adventskalender met de voeten van een overleden iemand uit een vakje steken. Treffend verbeeld. Ook al is dit van de apothekers echt een heel goed bericht, de grote misstanden blijven nog steeds bestaan.