dinsdag 29 november 2022

Contant

Contant geld zorgt voor overzicht. Er zouden denk ik veel minder schulden zijn als alles contant betaald werd. Pinnen en elektronisch betalen is veel te gemakkelijk waardoor mensen te veel uitgeven en verdrinken. Het is bijna of het buiten je om gebeurt.
Dit heb ik de afgelopen tijd geleerd, dat wat op de bank staat niet van jou maar van de bank is. Alleen geld in je portemonneetje is van jou! 
Banken hebben bezit door hun klanten. 

Ik sta achter alles wat zorgt voor in stand houden van het zelfbeschikkingsrecht, voor vrijheid. Als we meegaan in digitaal geld verdwijnen die levensvoorwaarden. Voor een deel is het niet terug te draaien en niet alles is verkeerd, nee, ideaal dat de zorgverzekering en alle andere vaste lasten automatisch betaald worden, maar er is wat mij betreft een dikke grens. Als je niet meer kan beschikken over die euro in je hand, leg je de macht in de hand(en) van overheersers. Hier bedoel ik mee de overheid en vooral grote bedrijven. Ik bedoel niet overheersers in de zin van zij die tirannieke landen 'bezitten'. Maar er mag geleidelijk aan steeds minder en er moet steeds meer. Er wordt op die manier met twee maten gemeten. De een mag alles zeggen, de ander niets.
Dat klopt niet. Ik vind het trouwens zonde dat de euro is gekomen, eigen geld zorgt voor een onafhankelijk land. Kon de gulden maar terugkomen en laat er in ieder geval geen digitaal geld komen!!! We hebben er niets over te zeggen. Een initiatief van de Andere Krant om daar actie tegen te voeren: "De Andere Krant start een campagne om contant geld te bevorderen. Plak deze stickers op €2 munten en breng ze zoveel mogelijk in roulatie. Zo kunnen we samen zoveel mogelijk mensen wakker schudden. Geld moet vrij en van ons blijven!"
https://deanderekrant.nl/bestellen

En nog eens een bevestiging van het gesloten pact: "Regeringsinstanties hebben tijdens de coronacrisis nauw samengewerkt met media als NOS, RTL Nieuws, http://Nu.nl en Een Vandaag om “misleidende* informatie te bestrijden”. Zij omschreven deze media als “steunpilaren”.
Dit blijkt uit WOB documenten. Waarom hadden zoveel mensen dit niet door? Het is zo duidelijk als je steeds hetzelfde geluid hoort. Fijn dat er steeds meer boven water komt. 
Henk las net dat er in 2020 sprake was van een gehoorzaamheidsspeldje. Iedereen kon dan zien dat je braaf de overheid volgde. Wat erg en ook lachwekkend. Ik heb dit nooit gehoord. Over polarisatie gesproken. 

*Dit is weer de omgekeerde wereld. Niet misleidend was volgens hun steeds hetzelfde verhaal vertellen, of de inhoud daarvan klopte of niet. Wie zorgde voor desinformatie? Ik zag dat er iemand is die allemaal uitspraken verzameld, die de afgelopen jaren gedaan zijn. Ik zag Hugo vertellen hoe mooi het was dat er een prik was die je maar een keer hoefde te krijgen.

Ik heb het zo nu en dan over de gevolgen van bijvoorbeeld de lockdown. Ik hoorde van heel dichtbij een jonge jongen die al wat op zichzelf was en door de isolatie is dat heel erg versterkt. Hij is ook eigenlijk nergens enthousiast over en op school gaat het slecht. 

Eindelijk heb ik weer bijna 10.000 stappen. Vroeger kwam het regelmatig voor en nu ben ik vaak al blij met 7000. Na de ochtendwandeling naar de tandarts lopen (er is nog niets tegen de pijn te doen, al gaat het gelukkig ook steeds weer weg. Het komt ook steeds terug. Van binnenuit kan ik behoorlijk wat pijn aan. De tandarts denkt dat het op een gegeven moment duidelijk wordt.) en natuurlijk onze eind van de middag wandeling.

Een simpele maar heerlijke maaltijd, die bijna niets kost. Macaroni met een scheutje olijfolie, tomatenpuree, peper en zout met witlofsla, stukjes appel en een kerriesausje.

Ons dinsdagse toetje: Cichorino met in dit geval een stukje kwarktaart uit de diepvries. Bijna alles kan in de diepvries maar dit niet. De smaak is even lekker, maar de structuur is wat droger en korrelig.