zondag 20 november 2022

Mentaliteitsverandering

Goedemorgen allemaal. Hoe is uw dag begonnen na een koude nacht. Ik lag diep onder mijn warme dekbedje gevouwen. :-) Ik kan me heel klein maken en zo houd ik me lekker warm.
Op zondag ontbijten we voor de ochtendwandeling. Onder het ontbijt lezen we van alles en om weer een beetje op de hoogte te zijn. Daarna schrijf ik meestal, zoals nu.

We zijn zo verontwaardigd over die boetes die gegeven worden aan artsen met een andere, zachtere, effectieve behandelwijze. Alles wat afwijkt van de gestelde norm, kloppend of niet, wordt afgestraft. Maar ... arts Rob Elens, die weigerde zijn patiënten te vaccineren tegen corona als ze niet een brief ondertekenden die hen wijst op de werking en risico’s van het vaccin. Hij wilde niet verantwoordelijk zijn voor als het mis ging.  Hij behandelde met succes patiënten met hydroxychloroquine (malariamiddel), in combinatie met zink. Hij heeft voor een grot deel gelijk gekregen van het tuchtcollege, hoera!  

Een diepgaande mentaliteitsverandering wat betreft omgaan met ziektes en aandoeningen zullen wij waarschijnlijk niet meemaken in dit leven, maar ooit zal de wereld vast anders zijn. Na alle digitale gevaren (wordt ook in Egypte door de gezagshebbers weer bevestigd) en verschillende soorten macht doorstaan te hebben. De indertijd door de reguliere artsenij verguisde arts Henk Moolenburgh zei eens: "De hele medische taal is een materialistische taal.” Ik zie het elke dag overal. Het gaat zelden (er zijn artsen en therapeuten die dit wel doen!) over waar komt iets vandaan. Symptoombestrijding is de algemene regel en dat gaat vaak mis, logisch. Er staat een verhaal over Henk Moolenburgh in de Andere Krant. Mocht u daar verder nog wat 'leuk' nieuws willen lezen op deze zondag: https://deanderekrant.nl/nieuws/steeds-meer-bewijs-sars-cov-2-virus-kwam-uit-lab-2022-11-18. De toekomst zal leren wat en waarom gebeurt wat gebeurt. Dit bestrijkt veel gebieden, maar uiteindelijk komt alles op hetzelfde neer. Het dekkende woord is controle, het overstijgende macht. Op een uitzondering na, die ik te extreem vind hou ik van alle andere geluiden en ik doe met de informatie wat ik ermee kan doen. Soms veel, soms weinig, soms niets. Het is deels ook verbonden aan de persoon van wie het komt. Er zijn mensen in wie ik alle vertrouwen van de wereld heb. En dan hoef je het nog niet eens met alles eens te zijn, maar wel met de essentie. De andere krant is meer iets algemeens, ik ken de makers ervan niet. Op de voorpagina van de Andere Krant staat:
"
Ruime blik
In plaats van kritische mensen uit te maken voor ‘complotgekkies’ presenteren we liever de feiten. Meer kennis leidt namelijk tot meer begrip voor elkaars standpunten. We durven controversiële kwesties aan de orde te stellen. Dat doen we altijd goed onderbouwd, verifieerbaar, transparant en fair."

Ik richt me nu op het goede bericht over Rob Elens en ga wandelen in de frisse lucht. Vanmiddag hoop ik aan mijn binnentuintje toe te komen. Op het balkon moet ik rigoureus te werk gaan. Tomaatjes zullen er nu niet meer komen dus  die planten gaan weg en ik ga knippen. Ik heb weer van alles geleerd van de experimenten dit jaar, al is het ook een momentopname want welk zaad, welke temperatuur enz. spelen een rol.

Ik ga nog even een mooie herfstbosfoto zoeken. Ik vind het licht vanaf half augustus, vanaf de start van mijn lievelingsperiode, zo ontzettend mooi. Zoals hier.


Valentin

11.45u We hebben zo een kop ui, wortel, kerrie linzen soepje met verse selderij. We hebben behoefte aan iets warms. Roggebroodje (Brabants!) met appelstroop toe.