donderdag 17 november 2022

Gnocchi

Ik moet vertellen over de gnocchi die ik gemaakt heb. De eer gaat naar Un jour une recette', die ik eerder genoemd heb. Zij noemt het geen gnocchi, maar ik vind dat het dat is want het is een meelmengsel (in dit geval havermout) en het wordt gekookt. Daarna ook nog gebakken. Ik had twee soorten gemaakt, 1/3 deel met salie en de rest met specerijen,, die de volgende dag nog te ruiken waren. Ik gebruik bijna elke dag specerijen en dat is nooit zo, maar misschien omdat het aardig veel was en ik ze eerst had gebakken voordat ik de gnocchi erbij deed. 
Hier is het recept:
200 gram gare pompoen. Ik had de flespompoen in de airfryer gebakken. Ik haalde er 200 gram af en van de rest maakte ik soep.
275 gram gemalen havermout. Op het Franse kanaal werd 300 gram gebruikt.
Pompoen en havermout samen goed kneden tot het een geheel wordt, een lekker deegje.
Stukjes eraf pakken en in je handpalm fijndrukken.
Ik zal het filmpje erbij doen, dan wordt het duidelijk.
https://www.youtube.com/watch?v=z7KG1XW8ej

Een tijdje laten staan (bij mij was dat twee uur).
Een scheut olijfolie in de koekenpan en een mengsel van paprikapoeder, kerrie, knoflookpoeder, uienpoeder en cayenne peper erin bakken. Ik weet eigenlijk niet welke specerijen zij gebruikte.
Dan de gnocchi erin bakken tot ze goudbruin zijn. Ze nemen meteen de kleur van de specerijen aan.
Ik heb nooit komkommer in november, maar Henk wilde in de winkel proberen bij de kassa met zijn telefoon te betalen en ik zei dat ik dan even een komkommer ging halen om te proberen. Hoefde niet, van de caissière maar ik deed het toch.
De gnocchi met salie bakte ik alleen in een beetje olie, samen met de salie die dan knapperig wordt. Ik vond dat ook lekker, maar het moest samen gegeten worden met de komkommer vond ik (of met sla). Met tomaat lijkt me dat ook erg lekker.
De kruidige gnocchi was heerlijk!
Ik denk dat het ook met gare knolselderij, pastinaak of wortel gemaakt kan worden. Het wordt vaak van aardappel en bloem gemaakt, maar ik weet niet of aardappel en havermout een goede combinatie is.