vrijdag 4 november 2022

Van alles

De cijfers van coronabesmettingen zijn nu extreem laag. Mij zegt het op zich niets, alleen de ernst van een virus vind ik belangrijk. Het fijne ervan is dat het - hopelijk, eindelijk - voor rust zorgt. De meeste mensen laten zich niet meer boosteren gelukkig. Dat er dan toch nog een vaccinoloog is die zegt dat dat heel onverstandig is zou ik verantwoordelijk willen stellen voor het aangedane leed. En vele anderen! Ik snap werkelijk niet dat iemand zoiets durft te zeggen. En dat de media het klakkeloos overneemt allemaal. 
Hoe is de deur bij die bij een aantal mensen nog dicht zit open te krijgen? Er tegen aan trappen, wrikken ...  of heel zachtjes en naast de vaccinoloog gaan zitten en het over achterliggende zaken hebben en verhalen laten zien en laten lezen van mensen die elke dag de gevolgen dragen van de schade die de prikken hebben veroorzaakt. 
We spraken met iemand die ook beschadigd is. Ik vroeg hem of hij het aan Lareb heeft doorgegeven. Hij heeft dat gedaan en de longarts raadde dit ook aan (hoera). Hij zou een reactie krijgen, maar hij hoorde niets, helemaal niets en dat zit hem dwars.

We zagen een plek waar ouderen tegen pneumokokken geprikt werden. Henk zei; ze zijn bijna aan het dringen. Vol enthousiasme mouwen opgestroopt en sommige mensen hadden zelfs een luiertje (lees mondkapje) voor. Weer hup een prik erin. Dat arme lichaam, hoe moet dat allemaal verwerkt worden? Wij vinden dit allemaal zo beangstigend. Hoe ver gaan mensen in het volgen? Ik ken niemand die pneumokokken heeft gehad. Als iemand ziek wordt is er antibiotica (in zulke gevallen fijn dat het er is). Kleine kinderen worden 3x gevaccineerd tegen pneumokokken zodat ze beschermd zijn. Als je erover gaat lezen ... hoeveel types er zijn (90!), hoeveel het kost en wat de winst is qua gezondheid.
Ik las in een Vlaams tijdschrift het KCE  (Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg) van een paar jaar geleden:
"Vaccinatie zuigelingen schudt kaarten stevig door elkaar
Bij de keuze van het pneumokokken vaccin moeten we ook rekening houden met een andere, toch wel verrassende factor: het effect van de vaccinatie van de zuigelingen. In een land zoals BelgiĆ«, waar alle baby’s bijna allemaal tegen pneumokokken worden gevaccineerd, wordt de ‘natuurlijke’ overdracht van de bacterie daardoor aanzienlijk gewijzigd. De serotypes waartegen het vaccin beschermt, komen minder voor, terwijl de andere serotypes, die niet gedekt worden door het zuigelingenvaccin, net frequenter worden."

Op uitzonderingen na vertrouw ik preventieve prikken sowieso niet maar wie waarom hierin bepalend is, dat is het probleem. En wat bezielt mensen om zich zo te laten gebruiken?
Zoals over alles is hier ook veel informatie over te vinden.  Ik kan alleen maar aanraden om veel te lezen en veel te zien.
Mensen met kennis krijgen geen spreekruimte in traditionele media en dus komen ze bij andere media terecht waar ze wel ruimte krijgen. Dit wil niet zeggen dat ze het met alles eens zijn, maar ze willen wel hun verhaal doen! Gevaar is dat die mensen geassocieerd worden met de hele denkwijze en daardoor gestigmatiseerd worden.  Dit is lastig, maar toch de enige weg ... en ik heb zo ontzettend veel respect voor mensen die zich niet laten muilkorven.

In China zitten arme mensen die besmet zijn in cellen. Net zoals op een plek in Australie het geval is geweest. Dit is nog verschrikkelijker. Er zijn dus nog veel misstanden en in bepaalde landen zijn die er altijd. Dat het ook zo was in landen waar je dat nooit van had verwacht ...

Allerlei narigheid maar hierna een mooi bericht!