vrijdag 18 november 2022

Boerenkool en de toekomst

Biologisch en onbewerkt, dat is het beste. Voorverpakt en zeker als het lang in het licht ligt vermindert de vitamine C. Dat er zelfs in de zakken van groente nog iets gebeurt met producten om het langer houdbaar te maken wist ik niet. Dit las ik net bij nu.nl:, geschreven door Sanne Wolters
"Gasvorming ontstaat soms doordat we het niet meer gewend zijn om 'levende' groenten te eten. In zakken gesneden boerenkool wordt gas gespoten om de houdbaarheid te verlengen. Met dat begassen worden ook de levende bacteriën gedood. Doordat veel van ons eten bewerkt is, is ons lichaam niet meer gewend om ervoor te moeten werken. Je lijf kan echt wel wennen aan het eten van kool."

Over een paar jaar is glasvezel 20x zo snel als nu. Waarom moet het sneller? Het gaat maar door allemaal, sneller, harder, meer. Het moet op een of andere manier gestopt worden zodat de aandacht naar de waarde van het leven kan gaan. Geluk zit toch werkelijk niet in nóg meer van alles. Juist niet. Vanzelf een stap terug zal niet gaan gebeuren, het moet afgedwongen worden. 
Vroeger werden 'complotdenkers', wie dat dan ook maar waren of zijn, uitgelachen als ze het over een nieuwe wereld(orde) hadden. Nu, op de G20 top is het precies in deze woorden gezegd. Eng. Ik denk erover, maar ik laat me er tot nu toe niet door meeslepen. Ik denk wel dat iedereen zich moet voorbereiden op wat er kan gebeuren voordat er iets nieuws ontstaat. Een beetje dan toch want hoe zeer ik de waarschuwingen van deskundigen ook hoor, je kan niet weten hoe alles zich ontwikkeld. Mensen die hier intensief mee bezig zijn, die hebben plan a, b en c. C is ergens anders heen gaan. Dat is voor ons sowieso onmogelijk.  

Ik was om 7.15u al heerlijk aan het wandelen en ga nu laptop 'les' geven.

's Avonds:
Mijn pittige tomatenketchup, die we bij de vrijdagse frieten hadden.Ik wens u een heel fijn weekend!