zondag 27 november 2022

Warmte

De afgelopen week zaten miljoenen mensen in de Oekraïne zonder stroom en water. Het is er onder het vriespunt en de eerste sneeuw is gevallen. Dit is nog maar het begin van de winter, die kouder dan ooit zal worden. Niet alleen omdat het op een gegeven moment waarschijnlijk -20 zal zijn, maar met kapot geschoten huizen is warmte krijgen sowieso natuurlijk heel moeilijk. Het koud hebben zorgt voor een miserabel gevoel. Warmte is na water de belangrijkste levensbehoefte denk ik. En dan is er nog de kou in het hart door die verschrikkelijke oorlog. Maar als je dan ziet hoe mensen proberen er nog iets van te maken, door alle narigheid heen en de saamhorigheid ... Ik wens dat er een einde komt aan deze gewelddadige situatie waar iedereen aan overgeleverd is. Je mag blij zijn als je nog leeft, maar dat is dan ook het enige. Ik stuur heel veel warmte. Ik zou het letterlijk willen doen, maar dat gaat niet, dus blijft mijn hart, vol compassie en liefde.

Alicja


Aan behaaglijk op de bank zitten, na een mooie wandeling is een wereld die onmetelijk ver weg ligt, voor mensen in een oorlogssituatie. Laten wij er dan dubbel van genieten. Heel bewust. Misschien maak ik warme chocolademelk vanmiddag. Het kan ook zomaar zijn dat ik een kruikje maak voor onder het plaidje. En dan ... lezen of kijken in een kunstboek, of een mooie documentaire? Ik weet het nog niet. Ik laat u weten wat het geworden is.
Een heel fijne zondag!