maandag 12 juni 2023

Afkoelen

Ook vandaag zijn schaduw, waaier en water je beste vrienden staat er gelukkig bij nu.nl
We maakten al vroeg een heerlijke, wat langere wandeling voor het ontbijt, in de ochtendkoelte. We liepen deels over een mooi (mooi is het altijd!) bospad, met aan beide kanten varens, waar Henk zo dol op is. In het bos komen we bijna nooit iemand tegen, rust. 
Ik wens u een zomerse dag, met voldoende verkoeling toe. Wuifende bomen, water, ijs, niet te veel inspanning en zomerse gerechten. Salade, spaghetti, of lauwe (op zo'n Frans) schotels, zoals de macaroni die wij gisteren hadden. 
Macaroni, prei, knoflook, tapenade (was al een tijd open, dat potje, dus opgemaakt) en kleine tomaatjes erdoor. Zulke lekkere!!! 

De geur van citroen vind ik altijd verfrissen en opkikkeren in de zomer. Ik had de sinaasappelschil al gebruikt om marmelade te maken. Ik vind het iets te grof, maar Henk vindt het verrukkelijk. De citroeneasp gebruik ik voor een zomers taartje of cake zaterdag, voor Henks vermaandag. Die van mij is vandaag en daarom hadden we bij het ontbijt een warme croissant met bosbessenjam.