vrijdag 2 juni 2023

Vocht en onbetrouwbaar

Ik vind het altijd heel raar dat peterselie niet gestekt kan worden. Ik heb het al vaak in een glaasje water gezet, maar er gebeurde niets. Nu had ik een steeltje gewoon in potgrond (ik gebruik nooit speciale stekgrond) gezet en kijk, hoe bestaat het, het wordt zomaar een plantje. Ik ben blij!Kostbaar vocht afgetapt uit de Bokashi. Ik doe het daarna in een glazen pindakaaspot en dan doe ik een scheutje ervan in een gieter vol water en dan begiet (is dit goed Nederlands?) ik alles. Een gezonde toevoeging waar ik zelf voor gezorgd heb en ik ben blij met alles waar ik zelf voor kan zorgen. Toen ik nog in Utrecht woonde, en later heb ik het nog wel eens in Winschoten gedaan, liet ik mijn bloed elk half jaar onderzoeken. Gisteren kreeg ik een brief van Certe, waar ik de onderzoeken bestelde, dat ze op zoek moeten naar nieuwe locaties in de Noordelijke provincies omdat de huidige het alleen nog via de huisarts doen. Meteen teruggeschreven dat ik dit weer zo betuttelend vind. Zij vinden dat ook en vroegen me of ik actie wilde ondernemen. Misschien ga ik dat wel doen. Hoe meer je zelf kan doen hoe meer dat scheelt voor jezelf en voor ziekenhuizen, waar het al zo druk is. En het scheelt natuurlijk heel veel geld! Aan de ene kant mogen ouderen minder een beroep doen op hulp. Ze moeten zo lang mogelijk thuis blijven wonen (ik wil ook nooit ergens anders wonen!!!). En tegelijkertijd worden mogelijkheden die daarbij helpen, zoals zo'n onderzoek nu opeens tegengewerkt. 
Er zijn wel juist steeds meer tests enz. om thuis te doen en ik vind dat een heel goede ontwikkeling.
Ik zag bij de Nieuwe Wereld een gesprek met Lieneke van de Griendt, die 27 jaar huisarts is. Het is allemaal heel problematisch, nieuwe huisartsen willen bijna alleen parttime werken en die met pensioen gaan werkten fulltime. Het ging tijdens het gesprek vooral over de stop die er moet komen op medicalisering! De pillen genezen niet (zij schreef het boek: Studeerden we medicijnen of geneeskunde?). Er moet veel meer aandacht komen voor wat je zelf allemaal kan doen. Ze vindt dat er bij elke huisartspraktijk een zorgloket moet komen voor leefstijl-informatie. 
Er wordt op die manier heel veel overgenomen want zoals het nu gaat kan niet, er is veel te weinig tijd. Ze vind het ook heel belangrijk dat mensen minder afhankelijk worden van hun huisarts. Niet die geeft het antwoord, maar ga zelf op zoek.
https://www.bol.com/nl/nl/p/studeerden-wij-medicijnen-of-geneeskunde/9200000129770720/?bltgh=rGucVCSxb6x1TTYLJEdAzw.4_14.15.ProductTitle

Een heel verhaal, maar dit is het Bokashi-vocht. 


De digitale controle groeit en waar eindigt het? Als we een boodschap hebben gedaan met het pasje krijg ik meteen daarna reclame te zien van de producten die ik gekocht heb. Bij contant betalen is dat niet aan de hand natuurlijk.

Ik had dit, over de nieuwe wet laatst geloof ik niet geplaatst, voordat erover gestemd werd. Beangstigend, alles is mogelijk. Ik had gewild dat ik iets kon doen om het tegen te houden.
Een pandemie? Het gaat toch niet daarom, maar om hoe ernstig iets is.

https://stichtingvaccinvrij.nl/uitleg-pandemiewet-wat-hangt-ons-boven-het-hoofd/

En dit heeft er alles mee te maken. Ik heb het al vaak geschreven, het  gaat uiteindelijk allemaal over hetzelfde. Ik word hier misselijk van. Leest u vooral het artikel in de Volkskrant. Verschrikkelijk is het. Alles is een groot geheim. Dat wisten we natuurlijk allang. Het enige goede is dat het eindelijk voor veel meer mensen zichtbaar wordt, EINDELIJK.
De kop van het artikel s:
"Kuipers slaat adviezen over meer openbaarheid over corona-aanpak in de wind"
"Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) weigert ondanks kritiek van het onafhankelijke Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (ACOI) het eigen transparantiebeleid aan te passen. Volgens minister Ernst Kuipers brengt meer openbaarheid over de corona-aanpak het functioneren van de staat in gevaar." Dit heeft hij al verschillende keren gezegd, dat bij openheid de staat gevaar loopt. De laatste regel van het artikel is: "Om die reden mag bijvoorbeeld de communicatie tussen de politiek assistent van Hugo Jonge en bepaalde Kamerleden nooit naar buiten komen."
Dit is het artikel:
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/kuipers-slaat-adviezen-over-meer-openbaarheid-over-corona-aanpak-in-de-wind~b3f1a97a/?utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=twitter