zondag 11 juni 2023

Zon


Er staan smeerpalen op het strand!!! Wat een gekte. Vroeger verbrandde zo ongeveer iedereen. Eerst knalrood en daarna kon je de vellen eraf trekken. Die mensen zouden zo ongeveer allemaal huidkanker moeten hebben, maar dat is niet zo. Als de ozonlaag dunner is geworden kan de straling misschien te heftig zijn en dan moet je verstandig zonnen. Niet te lang en niet in de tijd dat de zon het hoogst staat. 
En anders onder een parasol of zonnescherm.
Dat werd ook altijd gezegd, maar nu hoor je het nog zelden, nee, smeren, smeren, smeren. Kijk wat er allemaal in zit:
Oxybenzone. Oxybenzone, of benzofenon, is een uv-filter en absorbeert de schadelijke straling van de zon.
Octinoxaat, Net als oxybenzone is octinoxaat een veel voorkomend uv-filter in zonnebrandcrème.
Avobenzone
Homosalate
Octocryleen
Parabenen & ftalaten.

Ik heb alleen de eerste opgezocht en dit staat erover: "Er zijn veel onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat Oxybenzone gevaarlijk is voor mens, dier en natuur en daarom is het het beste als je Oxybenzone probeert te vermijden. De EWG* bekroont Oxybenzone met een 8 op schaal van 10 op het gebied van giftigheid."
Zeer ongezond dus en daarnaast belemmert de crème het zonlicht om echt door te dringen zodat er minder Vitamine D aangemaakt kan worden en het is juist zo belangrijk dat dat wel aan wordt gemaakt!!!
Soms zou ik hard willen roepen over alle idiotie in de wereld. Het bleek toch dat een gebrek aan Vitamine D een van de oorzaken was van 'de ziekte' en van meer ziektes natuurlijk.
Ach, het gaat er nu weer over in het nieuws. En dan zie je mensen gewoon uren in de zon liggen, heel erg bruin! Hoe komen mensen zo bruin, terwijl er nog maar weinig echt zonnige dagen zijn geweest? Zeven keer per dag smeren zeggen ze. Dat kost ook nog eens een kapitaal. De palen blijven tot in september staan. Het wordt vandaag weer een heel warme dag. Wij waren om 7 uur al aan de wandel, in frisse lucht en in stilte. Stilte qua mensengeluiden, niet qua vogels. We hebben genoten.

*De basis van het EWG VERIFIED™ keurmerk ligt bij het motiveren van bedrijven om gezondere en betere producten voor mensen en de wereld te maken. Producten zonder hormoonverstoorders, zonder kankerverwekkende stoffen en zonder allergie triggers.

Een fijne zomerse zondag gewenst!

Lekker drinken samen en afkoelen.
https://twitter.com/buitengebieden/status/1667613008141377539?s=20