zondag 4 juni 2023

Overal hetzelfde en meer

Goedemorgen allemaal. Een hele bups voor de zondag. Wissel het vooral af met een wandeling en/of boek in de zon.

Het was in alle landen hetzelfde. In het ene land was het erger dan het andere, maar overal was censuur. Misschien niet overal. Waren er landen waar het niet was? Ik hoop het.
Dit voorbeeld uit Engeland laat zien hoe zeer mensen ook daar de mond gesnoerd werd. Ik raad iedereen aan het te lezen. Het patroon te zien. Alleen door bewustzijn kan er iets veranderen. Ik zal dit nooit normaal kunnen vinden, hoe zeer alles ook anders wordt. Nooit. Ik ben opgegroeid in een vrij land en daar ben ik innig dankbaar voor. Kinderen die nu opgroeien lopen tegen veel meer beperkingen aan. Op elk gebied eigenlijk. 
https://archive.ph/CR4X3

Als u de link in chrome opent wordt het automatisch vertaald. Voor de mensen die geen chrome hebben is hier de vertaling.   
https://twitter.com/john_bumblebee/status/1664925902470361088?
s=20 https://twitter.com/john_bumblebee/status/1664927269876318208?s=20 
De laatste zin: Vertrouwen kun je maar een keer verliezen. Daarna krijg je het nooit meer terug. Het is mijn opdracht voor vandaag, om hierover na te denken. 

Bij mij werkt het anders denk ik.
Dit ontving ik net en hoe treffend het beeld, allemaal dossiers en een pet erboven op.
https://www.maurice.nl/2023/06/03/zo-houd-vws-zoveel-mogelijk-onder-de-pet/
---
Ik heb indertijd de documentaire doorgegeven van die wetenschappers bij Tegenwind.
Per mens en de laatste allemaal samen.
Later o.a. de arts Erwin Annys, die zijn werk niet meer kon verenigen met zijn hart en kennis.
Allerlei andere deskundigen kwamen er langs en iedereen voegde iets toe.
Het waren allemaal deskundigen in wie ik groot vertrouwen heb. Ik was er even niet geweest,
maar ik zag nu deze zorgelijke cijfers. Dit zo noemen is veel minder dan dat er aan de hand is:
https://www.tegenwind.tv/post/riziv-cijfers-die-doen-duizelen?fbclid=IwAR0odFtIweh7E0dttOpoU34RBvd5alHfG2LbZaaQgfuZhuhveQJayF0o4ig
---
Er zijn allerlei onbekende foto's ontdekt, foto's die een tijdsbeeld weergeven. .
https://www.kueez.com/nl/never-recently-existed?ly=native_one
Ook hier is het weer prettig om het bij chrome te bekijken. Heel interessant, en ook ontroerend, bijvoorbeeld de zusjes Frank op het strand. Soms kan ik zo geraakt worden door een foto, bijvoorbeeld deze. Daarna las ik wat erbij stond. Een regel hieruit is:
"Na de verrassingsaanval van Japan op Pearl Harbor in 1941. Omdat hij een invasie vermoedde, beval president Roosevelt de internering van alle Japanse Amerikanen die aan de westkust woonden, ongeacht of ze Amerikaans staatsburger waren of niet." Dit is vlak voordat de Japans-Amerikaanse bevolking van de school uit de buurt werd geƫvacueerd. Ze kwamen in erbarmelijke omstandigheden terecht. Maar dit moment is mooi. Geen enkel verschil, gewoon samen, zoals dat gaat bij kinderen.

Lunchtijd

Tot slot nog even heel iets anders. Ik zag een Japanse vrouw van 92, fitness instructrice, supergezond. De yoghurt, tofu, veel groente en bijvoorbeeld zalm en kimchi ja, maar de natto bijvoorbeeld, ik moet er niet aan denken. Er zit veel gefermenteerds in haar voeding, lekker maar dit lijkt bijna te leven ... "
Op Culy.nl staat: "Veel mensen gruwelen ervan, maar in Japan wordt natto veel gegeten bij het ontbijt: Deze gefermenteerde sojaboontjes herken je onmiddellijk aan hun slijmerige textuur. Voor de durfals!"
"Natto zijn sojaboontjes die volgens een eeuwenoud principe en met behulp van de bacillus subtilis bacterie worden gefermenteerd. Het wordt vaak geserveerd in combinatie met sojasaus, mosterd en rijst." Sojasaus, mosterd en rijst vind ik erg lekker. :-)
Misschien als ik het een paar keer gegeten zou hebben ... Smaken zijn deels ook wel cultuurbepaald denk ik. 

*Zuurdesem en kefir leven ook en dat is juist het goede. Kombucha kan je nu gewoon overal kopen, maar vroeger werd het alleen zelfgemaakt. We kwamen ooit bij iemand die had een groot vat met zo'n levende zwam erin en dat vond ik ook een beetje griezelig. Als je het in de winkel koopt heb je het eindresultaat. Alles wat gefermenteerd is draagt bij aan je gezondheid.  
Het geeft ook voldoening om er zelf voor te zorgen. Het moet alleen wat mij betreft niet te veel werk zijn. Op dit moment alleen zuurdesem en Bokasha. Met allebei ben ik blij.