vrijdag 9 juni 2023

Beetje minderen

16.00u: Er staan cashewnoten, abrikozen en rozemarijn met iets zoets en een beetje zout erover in de airfryer, voor vanavond.
---

Ik ga proberen iets minder te schrijven want het neemt heel veel tijd in beslag. Niet alleen het schrijven. Voordat ik ga schrijven lees ik veel en zoek ik veel uit. Ik kom hierdoor aan veel niet toe. Het moet dus (een beetje) anders, maar dat zal niet meevallen want ik vind het ook heel fijn om aan en voor u te schrijven.
Ik heb zoveel verschillende berichten gezien. Ik doseer en er komt vanzelf iets uit de grote hoeveelheid. Ik schreef al dat veel mensen die hier lezen zich bewust zijn van wat er allemaal gaande is maar bij wie nog denkt dat het allemaal zo'n vaart niet loopt, hoop ik heel erg dat ik de ogen kan openen, al is het maar een klein stukje. Niets staat los van elkaar. Bijvoorbeeld onderstaande vaccinatie. 

Begin dit jaar werden 1,3 miljoen jongvolwassenen tussen de 18 en 27 opgeroepen voor een HPV-vaccinatie. Maar nog geen 20 procent kwam opdagen. Een laagdrempelige campagne moet er nu voor zorgen dat dat aantal flink omhooggaat.
Ze krijgen in ieder geval een ijsje.
https://twitter.com/MittemeijerOote/status/1666031911381213189?s=20

Ik reageerde hierop met:
"Vreselijk! En wat een manipulatieve vragen.
(Wel een prachtige stem.) Waarom laten mensen zich volspuiten, ik begrijp er niets van. Het zo ingenieus functionerende lichaam zal hoe dan ook (gaan) protesteren."
Eerst was het alleen tegen baarmoederhalskanker en nu zomaar tegen veel meer. Wat bezielt men toch?
Ik las dat een jongen zich niet liet prikken en dat een verpleegkundige zei: "Als je vriendin kanker krijgt is het jouw schuld." Ook dat nog, iemand een schuldgevoel aanpraten terwijl ik nog nergens gelezen heb dat de prik helpt, integendeel. In Denemarken zijn ze na negatieve ervaringen gestopt met die prikken.

Men werd wappie genoemd (wanneer verdwijnen die gekke benamingen?) als er werd gezegd dat het prikpaspoort er zou komen en het komt steeds dichterbij. Ik vond het altijd al onzinnig en polariserend en nu ...? Welke prik moet je dan gehad hebben en waarom???
Ik zie af en toe ook nog een vacature voor een priklocatie, terwijl dat deel achter ons ligt. en de meeste mensen er schoongenoeg van hebben. Op dit moment in ieder geval. Wat als mensen die nu tegen zijn niet meer kunnen reizen bijvoorbeeld? Ik hoop nog steeds dat het niet doorgaat, maar al zou Nederland het niet willen, de WHO is machtig. Er zouden drie wetten in zeer korte tijd doorheen gedrukt zijn, als het wel doorgaat.

Wendy Mittemeijer:
"WHO gaat het Europese vaccinatiebewijs (de QR-pas dus) delen met de rest van de wereld. Het pasje heeft zich volgens WHO en EU "bewezen tijdens de corona pandemie". Wat heeft het bewezen dan? Dat het uitsluiten van mensen waanzin en van alle tijden is?"

En feb 2021: "in Israel komen steeds meer jongeren na hun 2e prik in het ziekenhuis. Vreemd. Ze hebben daar al een vaccinatiepaspoort. De NL Gezondheidsraad (GR) staat wel open voor medische apartheid middels zo'n vaccinatiepaspoort, denkt de ambtenaar van VWS."

Februari 2021 Na de 2e prik in IsraĆ«l Covid. Er werd hier op gereageerd en CeesCees laat het zien. https://twitter.com/MittemeijerOote/status/1666349878597885952?s=20

---
Eenvoudig broccoliroosjes, stukjes aardappel, rode ui, knoflook, scheutje olijfolie en wat specerijen uit de oven. 40 minuten op 190 graden en klaar. De smaak blijft op deze manier goed behouden, ik vind het heerlijk en er kan met allerlei groentes gevarieerd worden. En alleen maar een bakblik om af te wassen.
Cichorino en een kersenflap toe. Kersen in stukjes met stukjes dadel en een beetje kaneel. Ook nog een lepeltje arrowroot, zodat het vrijgekomen vocht meteen wordt gebonden. Zou er nu wel weer een willen. :-)

 
En een kleintje om alvast te proeven