vrijdag 16 juni 2023

Stralende dag

Goedemorgen lieve allemaal.
Het is opnieuw een stralende dag. Heerlijk gewandeld en na de smoothie, bij een kopje koffie even aan u schrijven. Daarna poetsen en dan even een half uurtje zon.


Bijna alle MSM (wat is daar nou een goed Nederlands woord voor?) zorgde voor hetzelfde nieuws de afgelopen jaren, maar het begint eindelijk iets te veranderen, al brengt dat geen vertrouwen terug want met dezelfde invloed zou er waarschijnlijk meteen weer  gevolgd worden. Ik ben op zich wel blij met de verandering, zoals met deze uitzending van Nieuwsuur:
Pieter Omtzigt werd vanaf dag één als probleem gezien
Uit een reconstructie van Nieuwsuur blijkt dat de verkenners Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66) al vanaf het begin van de formatie in 2021, het populaire Kamerlid Pieter Omtzigt als een risico zagen voor een nieuw kabinet.
https://www.youtube.com/watch?v=6DUboCvHyGw

Iemand schreef bij twitter laatst dat de mensen die voor alle coronamaatregelen en de prikken waren ook de mensen zijn die fanatiek met het klimaat bezig zijn. Martijntje Smits reageerde daar meteen op en ik hier ook. Ik ben het hier zo niet mee eens. Twee totaal verschillende thema's. De overeenkomst voor mij is de liefde voor een zo natuurlijke mogelijke manier van leven. En vrijheid natuurlijk, maar omdat de aarde zo verwaarloosd is, zullen er misschien wel  en wat mij betreft terechte beperkingen komen. Er zijn wat de natuur bericht goede berichten, zoals deze:
PvdD: "Bij de lelieteelt wordt veel gif gebruikt. Ook in Fryslân, o.a. in De Fryske Marren en Ooststellingwerf- lopen omwonenden daardoor gezondheidsrisico's. 
De uitspraak van de rechter over het gebruik van gif door een lelieteler in Drenthe is hoopgevend!" 
https://frieschdagblad.nl/regio/Hoop-in-Oudemirdum-na-verbod-op-pesticiden-bij-lelieteelt-28483555.html
We zien trouwens en we weten hoe het in de 70er jaren was, de meest prachtige bermen! Nog nooit zagen we zoveel soort margrieten en verschillende kleuren klaprozen, wat een genot.

Gisteravond hadden we: Andijviestamppotje van pastinaak, zoete aardappel en kerrie met een beetje kokosolie-jus en een plantaardige krokante burger.


Heeft u een fijne dag gehad?
Zonnig weer, met een lekker windje, niet benauwd dus. Zo mag het voorlopig blijven.

Dit gebeurde er vroeger als iemand een fiets stal.Toen was het een ernstig misdrijf en dat zou het nog moeten zijn vind ik, al is dit wel een erg hoge straf. Alles is verschoven en dat heeft gevolgen.
https://twitter.com/wimdaniels/status/1669580953130356737?s=20