woensdag 14 juni 2023

Geen water

Bij 80.000 mensen in het zuiden van Spanje komt er  geen water meer uit de kraan. Het stuwmeer waar het vandaan moet komen is zo goed als leeg, het bodempje water in het meer is ernstig vervuild en niet meer geschikt voor consumptie.
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5379754/spanje-water-tekort-hitte-droogte-problemen-noodtoestand

Ik probeer me voor te stellen hoe het is om geen water te hebben. We kunnen niet zonder!
Om nog even in dezelfde sfeer te blijven, al speelt bij het bovenstaande waterbeheer ook een grote rol. Niet alleen klimaatverandering, het gaat
 over de waarheid vertellen. w  Hetzelfde wat nu constant aan de hand is. Toxicoloog Henk Tennekes toonde het verband aan tussen massale bijensterfte en bestrijdingsmiddelen met neonicotinoïden. In 2010 schreef hij hier een boek over. Het werd hem niet in dank afgenomen. Hij hield voet bij stuk en sinds eind vorig jaar is het gebruik van drie neonicotinoïden in Europa verboden. "Ik moest voor de waarheid kiezen." 
Henk Tennekes deed belangrijk werk, werd rijk, was klokkenluider, is verguisd, ging failliet, kreeg schulden. Ook hier zie je weer de macht van big farma. Maar hij is niet uitgespeeld, ondanks zijn ziekte. Wat een levensverhaal trouwens. Gelukkig was hij gepassioneerd door en voor zijn werk, dat zal hem beslist geholpen hebben. En zijn vechtlust. Hij bleef de waarheid en dus zichzelf trouw. 
https://www.contactzutphen.nl/nieuws/algemeen/256506/toxicoloog-henk-tennekes-we-hebben-de-denkfout-gemaakt-voedsel-met-gif-te-

"We hebben de denkfout gemaakt voedsel met gif te produceren. We moeten terug naar een ecologische vorm van landbouw, zonder gif."

Hoe heeft iemand het ooit in zijn hoofd gehaald om te beginnen met gif te gebruiken? Wie was dat en waarom? Elk weldenkend mens kan toch begrijpen dat gif slecht is voor alles en iedereen. Na de oorlog ging het om veel en steeds meer hebben, wat te begrijpen is, na niets gehad te hebben. De manier waarop niet. En toen ontstond er een overschot en ging het naar mijn gevoel mis. Vanaf het eerste gif ging het mis.
Zonder alle gif die nu overal op de wereld is, zou alles er anders uit hebben gezien.
Het gaat niet alleen om die plek, maar  het komt in de lucht, in het water, in de grond en iedereen krijgt het binnen en natuurlijk werkt dat op alle mogelijke manieren door.

Ik ben het tweede boek aan het lezen van Raynor Winn, De wilde stilte
https://www.bol.com/nl/nl/p/de-wilde-stilte/9300000110639771/?bltgh=m0qZTFzm0iEYYRXEOklJMw.2_10.11.ProductTitle.
Het eerste boek was het Zoutpad, waar ik over geschreven heb, toen ik het las.
Een regel hieruit trof me gisteren, heerlijk lezend onder het zonnescherm;

"Ik ben niet op de aarde, maar van de aarde".
Zij leeft heel dicht bij de natuur, die ook haar redding is.
Als je zo naar de aarde kijkt zal je er nooit onverschillig, maar met diep respect en dankbaarheid mee omgaan.
Dit is uiteindelijk de enige wereld waarin ik wil leven. 
Nu zorgt de hebzucht van mensen voor een grote wereldwijde misstand.
Er is zo weinig nodig om een zinvol leven te leiden, mèt allerlei geneugtes.
---

Gisteren het gesprek met arts Erwin Annys afgekeken. Hoe hij alles op een heel rustige manier duidelijk maakt. Elk mens zou dit soort gesprekken moeten zien en vooral de mensen die alles op z'n beloop laten. Vanuit veel kennis en mede-menselijkheid, waar elke arts een voorbeeld aan zou moeten nemen! Ik geef daarom nog een keer de link voor het gesprek:
https://www.youtube.com/watch?v=Cg1E5IonaRA

We hebben gisteren veel informatie tot ons genomen. Nu ontspannen en na even werken genieten van het heerlijke weer. Warm, maar met een verkoelend noord-oost windje.
Geniet ervan allemaal!
 
Alexas_Fotos