dinsdag 9 januari 2024

Afval en schaatsen

Op een heel koude dag een filmpje waar de hitte vanaf spat, met een verkoelende tip
https://x.com/ThebestFigen/status/1744373140484931624?s=20

Dit heeft u nog nooit gehoord.
https://x.com/TheFigen_/status/1744305444808786265?s=20

Wat was het tintelend koud, tijdens mijn wandeling in het donker. De gevoelstemperatuur schijnt -15 te zijn. Stevig doorgestapt, lekker.

Daar is de helikopter weer, elke dinsdag vliegt hij hierheen, maakt een rondje en is weer weg. 
De zon schijnt, het is prachtig weer. De krantenman zei vanmorgen, onderweg, dat het maar een paar dagen zo koud is. 

Neuroloog Jan.B Hommel is erg boos:
"
Waar waren al deze zichzelf verheven voelende milieu- en klimaatridders toen besloten werd om iedereen overal te verplichten een mondkapje op hun snuit te zetten? Een maatregel waarvan het effect helemaal niet bewezen was, en waarvan het zeer onwaarschijnlijk was dat die ook maar iets zou bijdragen aan het beperken van de verspreiding van SARSCoV2. Waar waren jullie toen met jullie hoogdravende gezever, 
En IGJnl (Inspectie Gezonheidszorg) gaan jullie nu ook diegenen die dit adviseerden en zelfs afdwongen vervolgen? Of deden het klimaat en het milieu er toen even niet toe?"
Schreef er lang geleden al eens over, de kapjes zijn desastreus voor het milieu:
“De hoeveelheid plastic vezels, voornamelijk polypropyleen, in het gezichtsmasker zal tientallen jaren en mogelijk eeuwen in het milieu blijven bestaan, terwijl het uiteenvalt in kleinere micro- en nanoplastics.”
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9233961/#bib30

Een reactie van iemand: "Yup. Als je bovendien uit gaat van een pandemie met een vreselijk virus is het daarnaast onbegrijpelijk dat er destijds niet een biohazard container tbv de afvoer van deze besmettingsvodjes op elke straathoek en voor winkels stond. Op vragen daarover werd destijds niet gereageerd".

En dan alle thuistesten, alle materiaal van teststraten (hoorde arts Els van Veen nog zeggen dat er nooit  in de geschiedenis zo is getest en we weten inmiddels hoe onbetrouwbaar de testen waren*), alle naalden, de flacons van de vloeistoffen, de vloeistoffen zelf ...
Ik ga hier even meer over lezen ...
Vloeibare medicijnen mogen in geen geval door gootsteen of toilet worden gespoeld ivm met milieuschade schrijft het rivm, maar iedereen plast het uit, zelfde vloeistof.
Ik heb een nieuw woord geleerd, 'vaccinmakelaar', zo wordt het genoemd op de site van het rivm. Wat zegt dit woord? Mij veel.
"Gezien de verhoogde veiligheidsrisico's rondom covidvaccins moet het vernietegingsproces op een veilige manier worden uitgevoerd". En dan gaat het daarna over dat het in verkeerde handen terecht kan komen. Leest u vooral ook de eerste alinea, ik vind het vreselijk 
https://lci.rivm.nl/sites/default/files/bestanden/COVID-19/COVID-19-vaccinatie/Instructie-overgebleven-vaccins.pdf

*Een vader vertelde me dat voor de kerstvakantie het hele gezin ziek was, maar de test wees verschillend uit. 
---
Ik heb sinds kort een laptoptafeltje en ik sta nu, wat fijn. U weet het, door mijn slechte doorbloeding kan ik niet lang zitten. Wat een verademing. Hij moet nog iets hoger en ik typ te gepassioneerd denk ik want het tafeltje wiebelt. :-) Hoe dan ook, ben er blij mee.
Nu staat hij hoger, helemaal goed.

Een mooie dag gewenst en als u gaat schaatsen, veel plezier!

                                                           WikimediaImages