vrijdag 19 januari 2024

Broccoliquiche en bevoorrecht

Broccoliquiche met veldsla. De bodem is gemaakt van 1/2 beker havermeel, 1/4 beker amandelmeel, 1 theelepel psyllium, flinke snuf zout, 1 eetlepel olijfolie, scheut water. Deegbal van maken. In een vorm drukken en koud wegzetten. Op de bodem arrowroot, maizena, of havermeel. Ik deed daarop de uien van de laatste hoestdrank van Henk, kort gekookte broccoliroosjes, daarop 3 geklopte eitjes, een scheut melk en Herbamare zout, versgemalen peper, en pompoenpitten. Of 3 theelepels eivervanger met plantaardige melk en de rest hetzelfde. 3 kwartier in de airfryer op 180 graden.


BREAKING: BBC-parlement
‘Het covid-mRNA-vaccin staat bovenaan de lijst in de hiĆ«rarchie van oorzaken van overmatige cardiovasculaire sterfgevallen totdat het tegendeel is bewezen. Degenen die deze harde feiten negeren, zijn zich niet bewust van het bewijsmateriaal, zijn opzettelijk blind of hebben geen geweten. https://x.com/DrAseemMalhotra/status/1747329177538228402?s=20
---
Dat hele gedoe in Zwitserland, ik vind het doodeng. Hoe kan het toch, dat mensen zomaar de macht nemen over Europa? Niemand die ze tegenhoudt, niemand!

"Ik kan geen gevaarlijker initiatief bedenken dan dit."
Nigel Farage geeft commentaar op de recente oproep van het ongekozen hoofd van de EU, Ursula von der Leyen, aan wereldleiders om digitale ID, CBDC en een geldloze samenleving – wereldwijd – tegen 2030 uit te rollen.
"Als we niet oppassen, gaan we richting een sociaal kredietsysteem in Chinese stijl, waar je, tenzij je meegaat met de opvattingen van de dag, een niet-persoon wordt."
https://x.com/wideawake_media/status/1748010603849949211?s=20

Er lag echt een pak sneeuw vanmorgen, prachtig, zeker met de zon erop.
Vriendin trakteerde me op warme Apfelstrudel (hoe kan het, dat ik daar geen foto van heb genomen) met vanillesaus en slagroom, zo'n verwennerij. 
Gepraat over de zin van het leven en over vroegere, bepalende ervaringen.
We zaten daar en dan zo naar buiten kijkend, op die prachtige plek en de gezelligheid en warmte binnen, ik wist voor de zoveelste keer hoe bevoorrecht we zijn om hier te wonen.
Rustig, vredig, mooi!

Op weg ernaar toe.