zaterdag 6 januari 2024

Oliebollen in de rooster

Hoezo oorlog, iedereen kan in vertrouwen en tederheid samenleven.
https://x.com/buitengebieden/status/1743326217057517794?s=20

Het is zaterdag en het is Driekoningen. Ik denk altijd even terug dat twee vriendinnetjes en ik op deze dag gingen zingen in zieken- en bejaardenhuizen. En mijn moeder bakte elk jaar een tulband met een boon erin. Over baksels van deze tijd gesproken, een website-vriendin schreef dat ze overgebleven oliebollen in plakjes snijdt en in de broodrooster doet. Uiteraard probeerde ik het meteen en het is heel lekker. Wat ik haar schreef en wat ik raar vind is dat het niet 
geroosterd wordt zoals brood en de krenten en rozijnen verbranden niet. Hoe kan dat? 
Het roosteren snap ik tijdens het schrijven wel, het is vet en brood niet.
Ik vind koude oliebollen ook lekker, maar een tijdje (ik weet niet hoelang ik het deed, maar het moet niet te kort) in de airfryer, zodat de buitenkant heel knapperig wordt en de binnenkant zacht en warmmmm, verrukkelijk.

Van dit ene zinnetje had toch toch iedereen meteen rechtop moeten gaan zitten.
https://x.com/PuckEmma/status/1742931734784872832?s=20

Van binnenuit (het bedrijf) Ik dacht eigenlijk dat ik dit al geplaatst had..
https://twitter.com/MelissaMcAtee92/status/1741186958506741996

Een gezond, liefdevol begin van het nieuwe jaar. Het is een goed voornemen, om u vaker 
te schrijven over alles wat u zelf kunt doen voor uzelf (en anderen) het is zoveel!

                                                                     165106