maandag 8 januari 2024

Hoestdrank

Grappig, toen ik redenen gaf waarom ik vroeger de hele dag met spiritualiteit bezig was vergat ik even dat het (ook) mijn werk was. Zo vanzelfsprekend dat ik het vergat op te schrijven. Ach, wat een mooie, zo waardevolle tijd was het, vele jaren lang. Ik denk er met warmte en dankbaarheid op terug.

Ik kreeg een vraag over de zelfgemaakte hoestdrank. Ik denk dat hij ook in het boek staat, maar voor wie mijn boek niet heeft:
1 grote ui in stukjes snijden
tijm erop
en een paar lepels honing
Minimaal een dag laten staan en dan heeft de ui vocht losgelaten en dat proces gaat door.
En dat vocht drinkt u. Het verzacht en maakt het slijm wat losser. Henk is er dol op.

Hier heb ik het net gemaakt

En dit is een dag erna. Ik heb de kom speciaal een beetje schuin gehouden, zodat u de
drank goed ziet