maandag 8 januari 2024

Zon op sneeuw

Henk stuurde me deze prachtige foto van facebook,  de Karpaten. Het is hier ook mooi, met zon op de sneeuw, maar dit ... En dan in zo'n huisje wonen. Speciaal voor jou Hilda!Ik heb het over fijne zaken, over nare, over onbegrijpelijke, over grappige, maar over opmerkelijke niet vaak, terwijl die zo verrassend kunnen zijn en ook voor informatie kunnen zorgen.

Ik weet niet hoeveel mensen die hier lezen met spiritualiteit bezig zijn. Op zich al opmerkelijk dat ik er vroeger elke dag gesprekken over had en nu alleen maar af en toe. Hoe komt dat? Omdat ik in een ander deel van Nederland woon, met andere mensen omga, we tegelijkertijd geïsoleerd leven en mijn aandacht voor een groot deel gaat naar wat niet klopt. Er zijn vast nog meer redenen. Voor me en onszelf is het bewustzijn er altijd en lezen we aansluitende boeken en horen en zien we aansluitende gesprekken. Dat een geestelijke ontwikkeling bestaat uit steeds opnieuw ervaringen opdoen, waarbij alles wordt meegemaakt, wat in een leven onmogelijk zou zijn, heb ik altijd gevoeld en heb ik bewust ervaren. Zo'n verhaal als dit zou daar heel goed bij kunnen passen, wat bijzonder: "Britse (26) gaat slapen met migraine en wordt wakker met vreemd accent". Het is van een accent uit een bepaalde streek, naar een accent uit een heel andere streek. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1572546441/britse-26-gaat-slapen-met-migraine-en-wordt-wakker-met-vreemd-accent-de-dokter-was-geschokt
---
Wat zijn de oorlogen toch verschrikkelijk. Ik las, maar zag ook,  net dat een Al Jazeera correspondent, die zelf eerder gewond raakte, na het verlies van vrouw en twee kinderen nu nog een kind kwijt is geraakt 
door een luchtaanval. Israël zegt geen journalisten te willen raken, maar het gebeurt wel.
Hoeveel mensen zijn er de afgelopen jaren vermoord door oorlogen of een ander landenconflict? Met als doel?
Huis, haard, geliefden, alles weg ... Een smeulende puinhoop rest. Geen kant op kunnen. Vluchten, waarheen? Wat een waanzin.

Alleen ter verdediging, in al zijn variaties, kan ik me moord voorstellen. Een voorbeeld; als iemand door een ouder of partner mishandeld wordt, soms jarenlang. De Telegraaf: "Gypsy Rose Blanchard, gaf toe haar vriend te hebben geholpen bij het vermoorden van haar mishandelende moeder." Dat is een 'understatement', want ze zette aan tot de moord, dat is toch veel sterker dan meehelpen. De moeder leed aan het Munchausen-by-proxy syndroom (er wordt gedaan of er wordt gezorgd dat het kind ziek is). Over deze vrouw is een documentaire en een film gemaakt.
---
Ik zag de aankondiging van de Vlaamse arts, die ik vaker aangehaald heb.
"COVID-wetenschappers waarschuwen dat de nieuwe coronavariant een pandemie van hartfalen kan veroorzaken". Tja. Het kan, omdat immuunsystemen verzwakt zijn en het kan ook de andere kant op werken, dat deze variant de schuld krijgt van het hartfalen dat allang aan de hand is. Een muur om je achter te verschuilen.

Een van de reacties, uit Zuid-Afrika zag ik:
"Gewoon dagelijks veel groenten en fruit, noten vis. Verse ananas tegen ontstekingen! Avocado. 
Drie maal daags citrus!! 
Water. 
Zout. 
Beweging. 
Goed slapen. 
En een middelvinger naar iedereen die denkt dat Je moet prikken voor gezondheid.
Zonder die spuitjes red ik me wel".