maandag 15 januari 2024

Sparen

Bij nu.nl gaat het over goedkoop en gezond eten. In de honderden reacties gaat het gelukkig ook over wat andere manieren dan de meest gangbare, zoals over zaaien in de vensterbank. Verrassend dat mijn naam en site door iemand genoemd werden, Leuk. 
Ik vind dat we de laatste tijd veel uit hebben gegeven. Niet aan onzinnige dingen, vooral voorraad. De volgende keer is altijd in juni.
Februari gaat een zeer zuinige maand worden want we moeten een nieuwe koel-vriescombinatie hebben en eigenlijk allebei een nieuwe laptop. Aangezien we alleen Apple willen is dat erg duur. Eerst de koelvrieskast, die steeds blank staat onder de groentela. Ik wil een flink bedrag zien te sparen. Ik heb bij de Streekboer heel veel moesappels voor weinig gekocht, maar ik moet dat verwerken dus dan hebben we voor de komende tijd veel appelcompote. Er is veel voorraad. De Streekboer die 2x per maand komt laat ik gewoon doorgaan, dan hebben we al een goede basis van groente en fruit. Natuurlijk zal ik verslag van de maand doen.
Het gaat nu om producten te kunnen kopen, maar er zijn na Utrecht natuurlijk jaren geweest dat het om overleven ging en wat is dat altijd goed gegaan. Vooral omdat ik het altijd als een uitdaging zag, die ik met liefde aan ging. Er zitten nu eenmaal consequenties aan kiezen voor een heel ander leven. En onafhankelijk willen blijven want juist dat is wat kracht geeft!
---
Het is ongelofelijk wat hier allemaal staat. Vooral inhoudelijk, maar het is meer dan dat.
Als je dit goed leest ... zie alleen al de getallen die genoemd worden door het rivm. 
https://www.nu.nl/uit-andere-media/6297670/pfas-zuivering-maakt-drinkwater-duurder.html
Dat het sowieso toegestaan is om zoiets als pfas in het drinkwater te hebben. Het gaat er niet om dat je aan die hoeveelheid niet doodgaat, maar je krijgt het wel binnen, samen met al het andere ...
---
Na Thailand stelt nu ook (weer) Japan de ernst van de prikken aan de kaak.
https://x.com/CarineKnapen/status/1746553059965092117?s=20
Het duurt eeuwig, maar het komt wel ...
---
En alvast wat Fauci
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1676394135/dokter-anthony-fauci-geeft-opvallende-getuigenis-tijdens-pandemieverhoor

---
Het wordt toch echt alsmaar krankzinniger. Dit gebeurt volgens een groep mensen om nog meer tweespalt te zaaien las ik, maar waarom?? Een man gaat een voor veel mensen heilig boek verbranden, op zich al ... maar hij komt uit een politiebusje en vertrekt er ook weer mee. 

https://x.com/georgevanhouts/status/1746512297483284557?s=20

Wat is de zin van nog meer polarisatie en is dat werkelijk de opzet? Het lijkt ge├źnsceneerd. Ik heb er verschillende keren naar gekeken. Er zijn maar een paar omstanders, ook al vreemd en hoe daar mee om gegaan wordt. Alles is vreemd in dit filmpje.

---

Heerlijk soepje van bio tomaten uit blik gemaakt gisteren. Grote ui zachtjes gebakken, veel knoflook erbij en een scheutje groentebouillon. Op het laatst haverquiisine die ik nog over had van laatst, al heb ik even geen idee meer waarvoor ik het had gebruikt. Een ideaal product, alles wordt er romig door. Ik had hier op het laatst nog bieslook over geknipt, maar de foto was al gemaakt. De stevige kruiden overleven het buiten wel, maar bieslook niet en ik heb de bak dus binnengehaald. Geen dag zonder kruiden, die smaak- mineraal- en vitaminerijk zijn.  

Ik wens u een fijne week!