zondag 21 januari 2024

Glad en penne

Goedemorgen allemaal. Doe voorzichtig, wegen waar niet gestrooid is, zijn ijsbanen.
Ik heb op een stuk schone weg op en neer gerend. Straks gaat het regenen en stormen en de storm heet Ischa.Ik kan me niet herinneren deze combinatie ooit mee te hebben gemaakt. Vanmorgen vroeg waaide het ook even hard en toen ik op en neer draafde waaide het ook en dat maakte het koud. 

Gisteravond hadden we speltpenne met winterpostelein, veel knoflook (5 tenen, met zo'n 'walsje' fijn gemaakt en ik weet niet hoe je noemt wat je dan hebt, heel kleine stukjes) zachtjes gebakken in een scheutje olijfolie, rasp van een limoen erdoor en wat gerookte paprikapoeder, scheut havercuisine, het sap van de uitgeperste limoen, versgemalen zout en flink versgemalen peper. Ik heb het nog gebonden met een beetje arrowroot.
In de zomer doe ik er ook nog gestoofde rode paprika door of tomaatjes. Met een vers pepertje erdoor is ook lekker, of chilivlokken. De basis van dit recept is van een Vlaamse op Pinterest. Goed zout, en vooral niet te weinig, draagt dit gerecht vind ik.Met gebakken champignons of paddestoelen is ook lekker.


Mooi Zwitserland
165106

Voordat de conferentie in Zwitserland begon werd door U.v.d.L gezegd dat doel van het samenzijn was om verloren vertrouwen terug te winnen. Dit zal helpen. Wat is de motivatie om tegen te stemmen???
EU-Parlement stemt tegen het vrijgeven van Pfizercontracten. 
De contracten die nog steeds achter slot en grendel worden bewaard, net zoals de chatberichten van U.v.d.L van de EU en Pfizer, blijven verzegeld.
Bij de stemming over de vrijgave stemden 349 leden tegen en 254 Parlementsleden waren voor het openbaar maken van de contracten. De stemming was 17 januari.
https://x.com/Rodriramosdb/status/1748354326664258046?s=20
Zo'n mooi, schoon land, Zwitserland. Dat is in ieder geval mijn herinnering. Jammer dat er zoiets vervuilends gebeurt. Ik vond Máxima ook altijd mooi, interessant, gevoelig, maar ik ben teleurgesteld. Ze is volledig voor een digitaal leven. 

Ik wens u een vredige zondag.